Annons
Måndagen den 25:e oktober
Dagens namn: Inga, Ingalill

Chefskarusellen – Stefan Johansson tillbaka

Den 28 november avtackades Stefan Johansson för lång och trogen tjänst i kommunen. Nu är han tillbaka.

Så sent som torsdagen den 28 november 2019 avtackades Stefan Johansson efter många år i kommunens tjänst och från och med nyåret pensionerades han. Det varade dock inte länge innan han var tillbaka. Sedan den 16 januari är han tillförordnad HR-chef.

Annons
 

Stefan Johansson har ofta agerat hjälpgubbe åt kommunen när höga chefer av olika anledningar lämnat sina jobb. Idag har han, som pensionär, tagit jobbet som HR-chef efter att den tidigare inhyrda konsulten slutat.
– Det stämmer. Jag har en anställning på 40 procent och jobbar bara tisdagar och onsdagar. Anställningen gäller fram till mitten av juni i år. Då hoppas man att en ny HR-chef ska vara rekryterad, säger Stefan Johansson till Landskrona Direkt.

Något direkt ansvar för att anställa personal har inte Stefan Johansson.
– Nej, jag har mer en central roll. Förvaltningarna har egna HR-chefer som anställer personal. Jag försöker samordna allt. Skulle någon högre chef, typ en ny HR-chef anställas så är det biträdande stadsdirektör Carina Leffler som är ansvarig.

Och på tal om det, så är det just Carina Leffler som undertecknat Stefan Johansson nya anställningsavtal vilket ger honom en månadslön på 40 000 kronor på sin 40-procentstjänst som varar till den 20 juni.

Läs mer:
Tillfällig HR-chef kostade kommunen 200 000 i månaden

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser