Fler unga i sysselsättning

På stadens tillfälliga "stadshus" gläds tjänstemän och politiker åt att allt fler unga Landskronabor är sysselsatta.
På stadens tillfälliga ”stadshus” gläds tjänstemän och politiker åt att allt fler unga Landskronabor är sysselsatta.

Mellan maj 2017 och juni 2019 minskade ungdomsarbetslösheten i Landskrona från 17 till 8 procent, det uppger Landskrona stad i ett pressmeddelande. Nu fortsätter satsningen på att få ungdomar i sysselsättning tillsammans med Svalövs kommun. Projektet ”Unga vidare” pågår fram till 2022.

Landskrona stad har fått 6,3 miljoner från ESF (Europeiska socialfonden) för att fortsätta arbetet med att minska ungdomsarbetslösheten i Landskrona och Svalöv. Landskrona stad bidrar själv med 2,6 miljoner. Projektet ”Unga vidare” riktar sig till unga från Landskrona och Svalöv som är i åldrarna 16-25 år och som för närvarande varken studerar eller arbetar.
– Med den här satsningen vill vi hjälpa unga att få in en fot på arbetsmarknaden eller påbörja högre studier. Hamnar du i långvarig arbetslöshet som ung kan det lätt leda till utanförskap och bidragsberoende, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, Landskrona stad.

Ungdomarna som deltar i projektet kommer att få individuell handledning och coachning under en tremånadersperiod för att stärka sina cv:n och öka kunskaperna om karriär- och utbildningsmöjligheter.
– Vi kommer att använda samma framgångsrika metoder som i våra tidigare projekt ”Ung 2018/2019″ och ”Vidare”. I de projekten gick tre av fyra ungdomar vidare till studier eller jobb, säger Filip Hansson, som är projektledare för ”Unga vidare”.

Projektets mål är att 75 procent av deltagarna ska ha gått vidare till arbete eller studier efter projekttidens slut.

Projektet kommer att ha en rad samverkansparter som till exempel Arbetsförmedlingen, Svalövs kommun, Swedbank, Cityidrott och Tillväxt Landskrona. Arbetsförmedlingen och Svalövs kommun kommer att hänvisa deltagare till projektet, Swedbank kommer att bidra med utbildning inom privatekonomi, Cityidrott bidrar med sitt nätverk inom föreningsliv och hälsa och Tillväxt Landskrona bidrar med sitt nätverk inom näringslivet i Landskrona.

Till arkivet