Årets peppare lånar ut sportutrustning

Tony Christensen, projektsamordnare för Fritidsbanken har bråda dagar med att få i ordning projektets lokaler på Puls Arena. - ser ut som en byggarbetsplat
Tony Christensen, projektsamordnare för Fritidsbanken har bråda dagar med att få i ordning projektets lokaler på Puls Arena samt berätta för media om planerna.
– Just nu ser det ut som en byggarbetsplats men snart ska vi  öppna upp för utlåning av sportutrustning, säger han. Foto: Privat.

Många Landskronabor hade bänkat sig framför TV:n i måndags för att med knutna tummar följa Idrottsgalan i hopp om att Cityidrott skulle kallas upp på scen för att motta priset som Årets Peppare.
Nu blev man omsprungna på mållinjen av Fritidsbanken, även det med anknytning till Landskrona.

I måndags delades priset Årets Peppare ut i samband med den TV-sända Idrottsgalan i Globen. På läktaren satt representanter för Cityidrott som var nominerade för sina insatser i Landskrona och Svalöv. Nu gick priset dem förbi och vinnare blev istället Fritidsbanken. Fritidsbanken samlar in sport- och friluftsutrustning som inte längre används och lånar ut den, precis som ett bibliotek. Alla får låna och allt är gratis. Något som är högaktuellt i Landskrona, även det.
– Ja det var verkligen skoj och ger oss givetvis en boost inför det vidare arbetet med Fritidsbanken Landskrona. Vi har bara mött positiva hejarop från alla, både inom Landskrona stad men också av allmänheten. Så det känns verkligen priviligierat att få jobba med detta projekt, säger Tony Christensen, projektsamordnare för Fritidsbanken Landskrona.

Fritidsbanken har verksamhet på 95 platser i landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, och syftet är att folk i alla åldrar ska få tillgång till en aktiv fritid samtidigt som klimatbelastningen minskar.

– Projektet rullar på och vi inleder snart en push med, vad vi kallar, insamlingsfasen. Kommande två veckor så kommer vi att fokusera på att be medborgarna i Landskrona att skänka det idrotts- och friluftsmaterial dom har liggande hemma, till oss. På Puls arena kan man redan nu lämna in den utrustning man vill skänka under arenans öppettider. Vi kommer även att starta upp ett andra inlämningsställe på Skiftet, som drivs av AMLA (Arbetsmarknad Landskrona). Där öppnar vi den 10 februari, berättar Tony Christensen.

Frågan är då när Fritidsbanken slår upp portarna i Landskrona så att allmänheten kan komma och låna utrustning.
– Vi har inte tagit ett fast beslut på när vi öppnar butiken, men butiken kommer att ligga på Puls arena. Vilka öppettider butiken kommer att ha vet vi inte än, den frågan lär vi få återkomma till inom dom närmsta veckorna. Just nu håller vi att bygga om i butiken och göra den anpassad för verksamheten, avslutar Tony Christensen.

 

Till arkivet