LISA har utsett 2019 års pristagare

Stor dramatik var det i somras efter Thobias Nilsson Montlers avslutande hopp i EM-finalen i Berlin. Frågan då var vilket märke som var nedslagsplats. Vid inomhus EM i Glasgow kom revanschen. Bild: SVT Sport.
Stor dramatik var det i efter Thobias Nilsson Montlers avslutande hopp i EM-finalen i Berlin. Frågan då var vilket märke som var nedslagsplats. Vid inomhus EM i Glasgow ifjol kom revanschen. Nu belönas den Landskronafostrade friidrottaren med LISA.medaljen som staden främste idrottare 2019. 
Bild: SVT Sport.

Landskronaidrottens samorganisation (LISA) har som tradition att premiera duktiga idrottare och ledare i Landskrona. 2019 är inget undantag. Under hösten pågick nomineringsprocessen följt av juryns beslut av vinnare i de olika kategorierna.

Ett undantag sker dock då den tidigare så populära Idrottsgalan i år ersätts av ett idrottsmingel. Den 7 maj bjuder LISA in till  ett idrottsmingel  på Landskrona teater.
– Förra året ägde prisutdelningen rum på Idrottsfesten nere på Lagunen, i år provar Landskrona stad något nytt genom att arrangera en tillställning där föreningar bjuds in att delta för att stärka relationerna inom Landskronas föreningsliv. Kvällen bjuder på mingel, lite gott att äta, underhållning och inspiration. Minglet är kostnadsfritt och en inbjudan skickas ut till föreningarna i februari, skriver LISA i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

Följande pristagare kommer att premieras vid minglet:

LISA – medaljen:
Thobias Nilsson Montler, Malmö AI ( fostrad i IF Kronan)

Ledarkannan:
Benny Wernström, Landskrona Roddklubb

Årets Unga ledare:
Oscar Leo, Landskrona Atletklubb

Årets Förening:
Glumslövs FF

Ungdomsstipendiater:
Linus Kahl, Landskrona Simsällskap
Emil Hassling, Landskrona Simsällskap
Joakim Dinh, Landskrona Karateklubb
Melvin Dahlberg, Landskrona Ski Club
Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF
Tuva Henckel, Landskrona Kvinnliga GF
Alvin Broman, Landskrona Atletklubb
Hanna Brodin, Landskrona Atletklubb
Noel Berg, Landskrona Taekwondo Akademi
Erik Nilsson, Bangolfklubben Linjen

Till arkivet