Annons

Holländsk blåskvintett på besök

Calefax Reed Quintet gästar Landskrona i februari.
Foto: Marco Borggreve.

Calefax Reed Quintet gästar Landskrona i februari.

Annons
 

Den holländska blåskvintetten Calefax spelar stående, oftast ur minnet utan noter, och presenterar musiken på ett lika intressant som underhållande sätt. I februari gästar de i Landskrona teater med musik av bland annat Robert Schumann, Franz Liszt och Arvo Pärt.

Calefax Reed Quintet – uppkallad efter en byggnad i Amsterdam – är en kvintett nederländska blåsare som grundades 1985. Kvintetten har framträtt över hela Europa, i USA och Kina och har givit ut ett flertal skivor. Ensemblen har fått åtskilliga utmärkelser och samarbetat med en lång rad solister, både sångare och instrumentalister.

Den färdiga repertoaren för deras originella besättning av oboe, klarinett, basklarinett, saxofon och fagott är begränsad. Medlemmarna i Calefax framför därför beställningsverk såväl som egna arrangemang på klassisk musik, från medeltiden till våra dagar, och ibland också av jazz och populärmusik.

Konsertprogrammet Flyttfåglar har fått sitt namn efter Carola Bauckholts verk där vi får höra instrumenten imitera en mängd olika fågelljud. Det blir även musik av Johann Wilhelm Wilms, Jean-Philippe Rameau, Robert Schumann, Franz Liszt och Arvo Pärt.

​Söndag 9 februari kl. 16.00, Landskrona Teater
​Arr: Landskrona Kammarmusikförening

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser