Annons

Här ska det grillas i sommar

En tapper skara grillentusiaster träffades på tisdagen på Halvmånen för ett inledande samtal, mätning och placering av sommarens final i grill-SM. På bilden syns bland andra Ulrik Lindelöv, ordförande i Swedish BBQ Association i oljerock och rödrutig halsduk. Medverkade från Landskrona stad gjorde bland annat Almir Hodzic, förvaltningschef, teknik- och fritidsförvaltningen, Christian Dahl, förvaltningschef på kulturförvaltningen och Thorsten Karlén med mäthjulet, evenemangsansvarig, Landskrona stad. Foto. Landskrona stad.

På tisdagen kom representanter från Swedish BBQ Association och World BBQ Association till Landskrona för ett uppstartsmöte inför finalen i grill-SM i Landskrona den 13-14 juni.

Annons
 

Som vi tidigare berättat kommer grill-SM 2020 att gå av stapeln i samband med Sommar i Lagunen. Landskrona stad och Swedish BBQ Association håller nu på att ta fram ramarna för årets grill-SM i Landskrona.
– Det inledande mötet igår handlade om att träffas mellan representanter för Skånes Matfestival, SBQA (Swedish Barbeque Association/Svenska Grillfrämjandet) och Landskrona stad och prata ansvarsfördelning och tidplan, säger Thorsten Karlén evenemangsansvarig för Landskrona stad.

– Vi diskuterade allt mellan himmel och jord gällande att göra detta event så framgångsrikt som möjligt och tilltalande för invånare, besökare, utställare, tävlande och samarbetande partners. Som tanken är nu kommer själva grill-SM landa på delar av den stora parkeringen framför Citadellet och mat- och dryckesutställare till Skånes Matfestival vara i angränsande gröning mellan parkeringen och stranden. Den logistik vi kommer ha på stranden för ”Sommar i Lagunen” kommer också inbegripas i eventområdet, berättar Thorsten Karlén.

Thorsten Karlén tror mycket på konceptet och menar att det involverar många, såväl föreningar som företag och tävlande men också olika förvaltningar inom kommunen.
– Samtidigt kommer detta stärka Landskrona ytterligare som en attraktiv destination för evenemang och tävlingar. Det både Skånes Matfestival och SBQA värdesätter mest förutom att de tycker Landskrona är en mycket vacker stad är det strategiska läget i öresundsregionen med ett stort upptagningsområde samt stadens täthet. Det tar inte många minuter att nå Lagunen från den absoluta stadskärnan.

Samtidigt som grill-SM pågår arrangeras Skånes Matfestival.
– Vi tror och hoppas att genom att utöka och  stärka matfestivalen till att omfatta två dagar och dessutom inkludera ett grill-SM att det kan locka nya och mer långväga besökare och målgrupper till staden utöver den publik vi redan hade 2019.

Frågan avslutningsvis är då vad grillentusiasten Thorsten Karlén själv helst lägger på grillen.
– Min absoluta favorit på den glödheta grillen är mina egna kryddade revben (spareribs) ihop med grillad färsk majskolv och grön sparris. Till detta gärna en het barbequesås och en bakad potatis som också med fördel kan tillredas i folie på grillen, svara han och menar att grilla är så mycket mer än att ha mat på ett glödhett galler.
– Det är en livsstil att träffas och umgås i det fria och framförallt vi som bor i norra Europa har behov av att vara under bar himmel så mycket det bara går. Precis som vi satt runt lägerelden förr. Sedan om det hällregnar eller snålblåser eller är januari månad – vi ska alla uppvisa att vi kan hantera detta ändå, avslutar han med ett brett leende.

Läs mer: Grill-SM och fotbolls-EM på stranden

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser