Annons

Grill-SM och fotbolls-EM på stranden

Vid herrarnas VM i fotboll 2018 var det hög feststämning i Lagunen när matcherna visades. Detsamma gällde när damernas VM-matcher visades ifjol. Nu är det snart dags igen när sommarens fotbolls-EM drar igång och Sommar i Lagunen gör comeback. 

Räkna med fotboll på storbildsskärm, stand-up, konserter och Skånes Matfestival på stranden även i år.  Nu står det klart att fjolårets succé, Sommar i Lagunen också blir av i år och dessutom förlängs evenemanget med ett par veckor.

Annons
 

– Det är jätteroligt att kunna meddela att det blir av, säger Landskrona stads näringslivschef Anna Classon och berättar att det hela kör igång lagom skolavslutningen den 12 juni.
– Cityidrott blir naturligtvis även i år en viktig aktör på området, liksom de föreningar som medverkar för att aktivera alla lovlediga barn och ungdomar.

En minst sagt smakrik festival bjöds det på under en regnig lördag ifjol. Trots att vädermakterna då inte var på Skånes Matfestivals sida så var publikframgången ett faktum.
– Alla var riktigt nöjda och det gläder oss mycket att Skånes Matfestival återkommer till Lagunen i sommar, säger Anna Classon och kan redan nu avslöja en liten nyhet i anknytning till festivalen.
– Det kommer att arrangeras ett grill-SM då,  säger hon.

Evenemangsområdet på stranden kommer att vara uppställt fram till sista helgen i juli alternativt första helgen i augusti.
– Det är lite avhängt av ett arrangemang. Vi är fortfarande mitt i planeringsstadiet, säger Anna Classon som ifjol räknade att Sommar i Lagunen levererade ett 60-tal olika arrangemang.
– Ambitionen är att det inte blir färre i år. Även i sommar blir det fotboll på storbildsskärm. Vi hoppas också få hit Goodnight Sun precis som ifjol. Det är många aktörer som drar ett stort lass men vi hoppas på ett gott samarbete med regionen, Event i Skåne, kulturförvaltningen, föreningslivet med flera, avslutar Anna Classon.

Sommar i Lagunen utsåg av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen som Årets händelse 2019 på galan MiH Guld.

Måns Möller drog fullt hus när det bjöds på stand-up på stranden mitt i Landskrona.

Lagunen hade arrangemang för stor som liten. Här ett baby- och bokcafé samtidigt som scenen riggades för kvällens akustiska framträdande av upphovsmännen till reggaebandet Svenska Akademien. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser