Babykläder försvann från posten

En Landskronakvinna uppger att tretton brev som hon lagt på en brevlåda utanför Coop i Landskrona inte nått fram till adressaterna.

En Landskronakvinna råkade i december ut för att hela tretton försändelser med babykläder försvann/stals ur den brevlåda hon postat kläderna i.

– Jag har postat utanför Coop både den 16 och 30 december inga av de breven har kommit fram, säger kvinnan och uppger att hon berättat om händelserna för personalen på Coop.
– De sa att Postnord hyrt in något företag eller en budfirma till hjälp och att de verkade inte helt bra på det här med post.

Postlådan ska enligt uppgift på densamma tömmas varje vardag klockan 13.
– Jag kontaktade redan vid det första tillfället Postnords kundservice. Eftersom det är kläder som jag sålt via Tradera så har jag filmat försändelserna och när jag stoppar dessa på brevlådan. Detta berättade jag också för deras kundservice. Eftersom det var brev utan kolli-ID så skulle jag gå in på deras hemsida och reklamera de försvunna breven, berättar kvinnan som också gjorde så.

– Det var inte alldeles lätt att hitta fram till reklamationssidan. Där visade det sig sedan att jag skulle fylla i ett formulär för varje brev som inte kommit fram. Redan vid första försöket så blev det svart på skärmen. Det måste finnas ett enklare sätt, suckar hon.

Kvinnan berättar att hon kontaktar Landskrona Direkt mest för att höra om vi vet om det försvunnit fler brev ur brevlådor i Landskrona.
– På posten visste dom inte när jag frågade där.

Posten svarar
– Vi har fått in en anmälan som stämmer överens med det du redogör för. Några ytterligare försändelser finns inte reklamerade i Landskrona, säger Jessica Nilsson, Postnords distributionsområdeschef för nordvästra Skåne och beklagar det inträffade.

Hon berättar att den aktuella brevlådan har tömts enligt schema men kan inte redogöra för huruvida det fanns brev i lådan den 16:e och 30:e december.
Uppgiften att det inte är Postnord själv som tömmer den aktuella brevlådan stämmer.
– Vi använder en entreprenör som har full koll på vad som gäller. Chaufförerna utbildas, så hanteringen är det inga problem med, poängterar Jessica Nilsson.

Byter lås på brevkådorna
Några brytmärken ska inte ha funnits på brevlådan så frågan är då om det möjligen finns nycklar på drift eftersom liknande stölder har rapporterats från Ängelholm och Höganäs på sistone. 
– I förebyggande syfte kommer vi att byta cylindrar, det vill säga låskolvar i en del av våra brevlådor. Vilka kan och vill jag inte gå in på av säkerhetsskäl, svarar Jessica Nilsson.

Tack men nu läggs utredningen ner
Kunden som nu bemödat sig med att ett och ett reklamerat sina tretton stulna brev fick ett autosvar där Postnord tackar för anmälan och där man uppger att det har stor betydelse i deras kvalitetsarbete och att ingen ekonomisk ersättning ges. Man rekommenderar kunden istället att i framtiden välja tilläggstjänsten Rek. Autosvaret talar också om ärendet härmed är avslutat och att ingen utredning görs.
– Vi kommer att kontakta kunden och prata med henne. Jag kan inte här uttala mig om någon ersättning. Det är sådant vi tar från fall till fall.

Brott ska polisanmälas. Frågan är vem som lämpligast gör det. Den som skickat försändelsen, mottagaren eller Postnord.
– Kommer vår utredning fram till att det skett ett brott så polisanmäler vi, avslutar Jessica Nilsson.    

Till arkivet