Annons

Alvin tvåa på UNM

Alvin Broman och Theodore Lööv von Hage som vann pojkar -96 kg.
Foto: Privat.

Under helgen genomfördes Nordiska mästerskapen i tyngdlyftning för ungdomar och juniorer i Sundsvall.
Från Landskrona Atletklubb tävlade Alvin Broman i ungdomsklassen -81 kg.

Annons
 

Alvin Broman började stabilt med att klara sin ingångsvikt i ryck på 104 kg. Tyvärr gick det inte som planerat med andra och tredje försök som tyvärr inte godkändes. I stöt fick han med sig 130 kg och fick då sammanlagt 234 kg vilket räckte till en silvermedalj sammanlagt. Vann gjorde Juuso Hartikainen från Finland med resultatet 102 kg i ryck, 139 kg i stöt och 241 kg sammanlagt.

Totalt deltog Sverige med sex stycken pojkar på UNM och fick med sig två guldmedaljer, en silvermedalj och två bronsmedaljer. I nationstävlingen för pojkar, som vanns av Finland, kom Sverige på andra plats.
– LAK är mycket glada och stolta över Alvins framgångar och gratulerar till silvermedaljen, hälsar klubbkompisen och styrelseledamoten Fredrik Hertzberg.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser