Fridays for Future kraftsamlar

Ett fyrtiotal engagerade landskronabor manifesterade för klimatet intill Rådhustorget på fredagen.
Fridays for Future kraftsamlar för att sista fredagen i månaden åter inta torg och gator runt om i världen. Teo Törnqvist har varit med sedan starten i Landskrona. Här från ett tidigare tillfälle när han stämmer  upp i ”Änglamark”.

Fredagen den 29 november inträffar återigen en av de ”Stora dagarna” för Fridays for Future och även Landskrona och Rådhustorget finns med när organisationen åter kraftsamlar.

Sedan Greta Thunberg satte sig utanför riksdagshuset den 20 augusti 2018 har barn och vuxna samlats varje fredag för att rikta uppmärksamheten mot de pågående klimatförändringarna. Vissa
fredagar har man gjort större satsningar, senast den 27 september då runt 7 miljoner människor samlades i över hela jorden, bland annat i Landskrona.
– Nu är det dags igen och vi i Fridays for Future i Landskrona samlas på Rådhustorget klockan 12 för att återigen uttrycka vår oro för framtiden, och för att peka på hur viktigt det är att vi alla, politiker, företag, organisationer och enskilda agerar snabbt och kraftfullt för att bromsa de katastrofala klimtatförändringarna, säger Teo Törnqvist lokal företrädare för Fridays for Future .
– Vi kommer att hålla tal, sjunga och spela, dela ut flygblad. Det är viktigt för oss att synas och påverka, men också att möta andra Landskronabor för samtal och inspiration inför en hotfull och oviss framtid, avslutar han.

 

Till arkivet