Annons

Dags för kval!

Det är mycket som står på spel för BoIS denna vecka. Ikväll vankas det kvalmatch mot Öster på IP och returen spelas i Växjö på söndag. BoIS tränare Billy Magnusson känner att det vibrerar i luften men håller sig förhållandevis lugn. Laddningen idag består av lugn och ro i hemmet samt en promenad. Sedan är det dags.

Annons
 

– I normala fall är jag på IP redan på förmiddagen men idag väljer jag att ta det lugnt. Jag samlar mig hemma och sedan tar en rask promenad under förmiddagen, säger Billy när han sitter vid frukostbordet i hemmet.

Billy fortsätter att prata om matchen som betyder så oerhört mycket.
– Det är klart att det känns pirrigt men det är bara att köra på. Vi slår underifrån. Och om pressen är stor på oss så är den ännu större på Öster. Vi kör vår grej. Vi har ju en jättemöjlighet som få eller ingen trodde på i början av säsongen, säger Billy Magnusson.

Tränaren tror att det blir tuffa tag.
– I en sådan match så smäller det alltid lite extra. Det gäller för oss att vara lite snabbare och lite bättre men samtidigt behålla kylan. Vi kommer att göra vårt bästa. Vi känner väl till motståndarnas styrkor och svagheter.

Av naturliga skäl vill han inte släppa startelvan ännu.
– Jag har den klar och jag har gett den till spelarna. Sedan kommer den att bli officiell en dryg timme innan match, säger Billy Magnusson.
– Men samtidigt ska man inte dra för stora växlar på varandras startelvor. Det är ytterst sällan man blir överraskad.

Truppen samlas klockan 17.30.
– Då byter killarna om och klockan 18 har vi ett kort möte där vi snackar genom allt som vi känner att vi behöver ventilera. Sedan är det uppvärmning cirka 18.15 och klockan 19.00 startar allt. Då kör vi så att det ryker, säger tränaren och berättar om en trolig matchbild.
– Jag tror att Öster kommer att vilja sätta sig i respekt, att visa att de kommer från Superettan. Men det är vi beredda på. Jag tror att det kommer att bli en riktigt häftig fotbollsmatch. Hade jag inte haft det jobbet som jag har så hade jag varit spikad på läktaren, säger Billy Magnusson och hoppas att fler känner samma sak.
– Var och en gör naturligtvis som dom själva vill men det är klart att jag vill se och höra så många som möjligt på IP ikväll.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser