Annons

Seger i sista seriematchen

16 raka matchen utan förlust, 12 segrar och fyra oavgjorda. Detta fina facit avslutar BoIS seriespel i Söderettan. I sista matchen i serien besegrade de randiga Lindome med 2-0 inför 1086 åskådare och nu laddar BoIS för kval till Superettan. Vilka som blir motståndare avgörs imorgon söndag.

Annons
 

Det var en tämligen händelsefattig första halvlek och mer var väl knappast att vänta. Inget av lagen hade mer än äran att spela för på den regntunga planen. Bästa chansen hade Lindome då en anfallare inte fick riktigt rätt på fötterna och fick bollen i stolpen. Han som slog returen i mål stod dock offside.

Om det hände lite i den första halvan av matchen så hände det desto mer i den andra. Efter tio minuter gjordes Max Mårtensson ner med straff som följd. Denna slog dock inte Jacob Ondrejka bättre än att målvakten kunde rädda.

Ett par minuter senare kom dock 1-0. Det var inbytte Patrick Nwadike som nickade in en hörna. Efter detta hade Lindome ett par halvchanser men när Jesper Lernesjö stänkte upp en frispark i första krysset i minut 75 så dog matchen. Samme Lernesjö hade ett ypperligt läge att göra 3-0 i den sista ordinarie spelminuten men han nådde inte fram i den tilltrasslade situationen.
­– Jag tycker att vi kommer in bra i matchen och vi tröttar ut motståndarna. Detta plus att vi är mer noggranna i andra halvlek gör att det blir mer fart då, säger BoIS tränare Billy Magnusson.

Inför matchen lät han några nyckelspelare vila inför kommande kval och det var sköna besked som gavs av de som ersatte.
– De ska ha en stor eloge som kämpar så för att visa upp att de vill vara med. De gjorde ett gediget jobb. Nu vet vi att vi har 23 helt friska och sugna spelare att tillgå till kvalet nästa vecka, säger tränaren.

Nu väntar träning imorgon söndag, på tisdag och onsdag innan det är dags för ett ovisst kval. Detta inleds på torsdag då BoIS tar emot det lag som kommer på plats 13 i årets Superetta. Vilka detta blir återstår att se då den serien avgörs imorgon, söndag. Den andra och sista kvalmatchen spelas nästa söndag.
– Killarna får vila efter träningen imorgon men då tar vårt jobb vid. Det lär bli både datorer och TV-apparater som står på då. Sen börjar vårt riktiga analysarbete på måndag, avslutar Billy Magnusson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser