Annons

Nya VD:n får 85 000 kronor i månaden

I fredags meddelade Landskrona Stadshus ABs styrelseordförande Börje Andersson att man anställt Ola Nilsson som ny VD för det kommunala bolaget. Landskrona Direkt har tagit del av anställningsavtalet och i detta framgår det att Ola Nilsson kommer att uppbära en lön på 85 000 kronor i månaden.

Annons
 

Förutom 30 dagars betald semester så får han även ”pensionsförmåner med gällande praxis för kommunalt ägda bolag”. Utöver detta betalar arbetsgivaren premier för tjänstegrupplivförsäkring, trygghetsförsäkring vid arbetsskada samt en tjänstereseförsäkring.

Någon tjänstebil kommer dock inte den nya VDn att ha. Istället får han ersättning per körd mil i tjänst med egen bil. Allt enligt regelverket.

I anställningsavtalet står det även att båda parter har fyra månaders uppsägningstid. Om bolaget väljer att säga upp avtalet så får Ola Nilsson två månadslöner samt att han har rätt till arbetsbefrielse under halva uppsägningstiden.

Skulle bolaget vilja säga upp VDn med omedelbar verkan erhåller Ola Nilsson sex månadslöner.

Läs mer: Ny chef för Landskrona Stadshus AB klar

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser