Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Ställer frågor om städningen på lasarettet

Personalen vill att städningen av Landskrona lasarett även i framtiden ska ligga under Regionservice.

Tidigare oppositionsrådet  i Landskrona, Jonas Esbjörnsson (S), satsar nu mycket av sin politiska krafter i regionen.  Som andre vice ordförande i servicenämnden ställer han i en interpellation inför regionfullmäktige 22/11 frågor om Alliansens planer på att privatisera lokalvården på Landskrona Lasarett. 

Annons
 

– Syftet med att utföra städningen i egen regi är att kunna öka kvaliteten, förbättra arbetsvillkoren för de anställda och för att få en bättre helhetssyn på servicen till vården, anser Jonas Esbjörnsson.

Personalen på lasarettet har i en skrivelse adresserad till politikerna i servicenämnden visat sig starkt kritiska till alla eventuella planer på att till att privatisera städningen och anger kvalitet, arbetsmiljö, samhörighet och effektivitet som argument för att låta städningen vara kvar i nuvarande regi. I runda svängar har 200 anställda vid lasarettet undertecknat skrivelsen.

Inför nästa veckas regionfullmäktige har Joans Esbjörnsson ställt följande frågor till Inger Tolsved Rosenkvist (L)

  • Är du beredd att sälja ut en verksamhet bara för att visa internt vad den kostar?
  • Kommer du lyssna på de 197 anställda på Landskrona lasarett som inte vill sälja ut städet?
  • Hur ser du på att det faktum att servicevärdsavtalet sades upp används som en förevändning att privatisera städet?

Läs mer: 
Sjukhuspersonal protesterar mot privatiseringsplaner

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser