Annons

Sjukhuspersonal protesterar mot privatiseringsplaner

Personalen på Landskrona Lasarett har skrivit ett brev till politikerna i Region Skånes Servicenämnd där man uppmanar de folkvalda att “Ta rätt beslut och privatisera inte städ…”.

Runt 200 anställda vid Landskrona Lasarett har skrivit på ett brev som adresserats till politikerna i Region Skånes Servicenämnd. Personalen motsätter sig alla eventuella framtidsplaner på att privatisera städningen på sjukhuset.

Annons
 

Det är fackförbundet Kommunal som gjort en namninsamling bland personalen på Landskrona lasarett för att städningen ska vara kvar i offentlig drift.
”Sen Regionservice tog tillbaka städ i egen regi så har vi gått till den bästa städkvalité någonsin detta sjukhus erfarit.”, står bland annat att läsa i brevet.
– Vi plockade hem städet under den förra mandatperioden och nu ligger ett uppdrag från Alliansen till förvaltningschefen att utreda om det ska ut på entreprenad. Det räcker att hon läser brevet, säger Jonas Esbjörnsson, gruppledare för Socialdemokraterna i Servicenämnden.

Fördelen med att vara kvar i Region Skåne menar personalen är “…samhörigheten, effektiviteten, kvalitén, personliga utvecklingen och att det man utför kostar mindre”. 
Vid en privatisering befarar personalen sämre arbetsvillkor, sämre städkvalité samt försämrad patientsäkerhet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser