Lyftare siktar på framskjutna placeringar

Nils Andersson är i bra form inför JSM i Eskilstuna. Foto. Marie Brodin.
Nils Andersson är i bra form inför JSM i Eskilstuna. Foto. Marie Brodin.

JSM i tyngdlyftning den 21-22 september är i antågande och hos Landskrona Atletklubb tränas det för fullt med siktet inställt på tävlingen.

Några av Landskronas duktiga unga atleter åker upp till Eskilstuna tillsammans med två coacher för att tävla mot Sveriges bäste juniorer.  Lyftarna tävlar i tio viktklasser för tjejer och lika många för killarna.
– Vi ser att det finns goda möjligheter till bra placeringar, säger  klubbens ordförande Marie Brodin.

– Våra flitiga atleter har under sommarlovet inte bara solat och badat utan de har även passat på att köra mycket styrketräning och byggt på sig ännu mer muskler vilket visade sig på förra helgens fina tävlingsresultat på Allsvenskaserien omgång tre som gick av stapeln i Helsingborg. Samtliga lyftare tog personbästa denna tävling och stämningen var på topp. Det var  underbart härligt att se.
Landskronas lyftare som reser till Eskilstuna är Elisa Donnerhag, Hanna Brodin, Zejna Turkovic, Nils Andersson, Alvin Broman, Gabriel Johannesson, Albin Leo och Oliwer Andersson. Coacher är Sören Johansson och Oscar Leo.

Hanna Brodin med sin coach Sören Johansson.
Foto: Marie Brodin.
Till arkivet