Annons

Bokstavlig slöjdat! – En utställning med slöjdade ord, bokstäver och budskap

Foto: Kalle Forss, Skånes Hemslöjdsförbund.

Under våren och sommaren 2019 gick Skånes Hemslöjdsförbund ut med ett upprop där man uppmanade till att ”slöjda bokstavligt” och sedan ställa ut sin slöjd hos Hemslöjden i Skåne. Reglerna var enkla: skapa något efter egen design i fri teknik och material som innehåller bokstäver, tecken, ord och meningar.

Annons
 

118 personer/grupper har lämnade in föremål. Från Piteå i norr till Trelleborg i söder, från professionella formgivare/designers/hantverkare till skolor, hobbyslöjdare och dagverksamhet.  Nu visas 222 alster upp i en färgsprakande utställning på Hemslöjden i Landskrona. Alla som lämnat in har fått med något föremål, men alla har, på grund utrymmesskäl, inte kunnat få med alla föremål de lämnade in. 

Utställningen har vernissage lördagen 7 september, kl. 11 och invigs av Miku Maria Gustafsson från Göteborg och därefter hålls ett föredrag av Magnus Lönn, konstnär, författare och ordlekens mästare. Hemslöjden hittar du i Landskrona gamla stationshus, Österleden 10.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser