Klimatsmart med många i tjänstebilen

Tesla X och andra elbilar är en allt vanligare syn.
Tesla X är ett bra miljöval om man åker många i bilen menar Gröna Bilister, annars inte.

Stadsdirektör Christian Alexanderssons numera omtalade tjänstebil är ett bra miljöval, under förutsättning  att det åker många med i bilen. Det tillstår man idag från Gröna Bilister.

Som av en händelse presenterar den ideella föreningen Gröna Bilister idag vilka 45 bilmodeller som man nominerat till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019. En av modellerna på listan är Tesla Model X, samma bilmärke som stadsdirektören nu kör.

 Han behöver en sådan bil för att ”frakta folk och göra detta skapligt bekvämt”.  Hur står sig denna bil i förhållande till övriga nominerade bilar hos Gröna Bilister?
– Tesla Model X är den enda elbil som går att få med sex till sju säten. Å andra sidan har den hög klimatpåverkan vid biltillverkningen på grund av det stora batteriet och bilens tyngd på 2,5 ton, säger Per Östborn projektledaren för Miljöbästa Bil 2019 på Gröna Bilister.
–  Så om han behöver frakta många kan valet vara motiverat, annars inte, understryker han.

Stadsdirektör Christian Alexanderssons val av tjänstebil har motiverats med att den nuvarande Teslan totalt sett är billigare för staden än den förra bilen han körde.
–  Totalekonomiskt är den alltså billigare och därmed att föredra. Dessutom är den klimatsmart, eftersom den drivs av el, sa kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) när Landskrona Direkt skrev om stadsdirektörens tjänstebil.

Nu finns det i och för sig 44 andra modeller som blivit billigare då Tesla Model X är dyrast av de nominerade med ett grundpris på 1 029 900 kronor vill man sen ha sex säten så kostar det 72000 kronor extra, åtminstone enligt den offert Landskrona Direkt fick från Tesla i fredags. 

”Alla bilmodeller som nomineras till Miljöbästa Bil 2019 är fossiloberoende, energieffektiva och säkra. Därför är de bra miljöval för privatpersoner, företag och myndigheter.”, uppger Gröna Bilister. 

Läs mer om Miljöbästa Bilar 2019: http://www.gronabilister.se/miljobastabil2019

Läs mer: Laddad tjänstebil ger topplacering

 

Till arkivet