Plötsligt medaljregn i Vinslöv

Elisa Donnerhag och Saga Hertzberg bärgade skånska medaljer när JDM i tyngdlyftning avgjordes i Vinslöv. Foto: Privat.

I lördags anordnade Sörby BoIS Junior-DM för Skåne-Hallands Tyngdlyftningsförbund i Vinslöv.
Landskrona Atletklubb deltog med tio lyftare i de olika viktklasserna  med mycket fina resultat som följd.

Först ut var Elisa Donnerhag, Saga Hertzberg i klass d45 samt Zejna Turkovic i klass d55.
– Saga klarade 19 kg i ryck och 24 kg i stöt, 43 kg sammanlagt, vilket var lika med personligt rekord i stöt och sammanlagt. Saga var när ett personligt rekord i ryck också men lyftet godkändes inte av domarna, meddelar Fredrik Hertzberg, vice sekreterare i Landskrona Atletklubb.
–  Elisa fick med 31 kg i ryck och 33 kg i stöt, 64 kg totalt. Detta innebär nytt skånskt ungdomsrekord i ryck. När medaljerna fördelades fick Elisa de tre guldmedaljerna och Saga fick tre silvermedaljer.
Zejna Turkovic gjorde också en mycket bra lyftserie med sex godkända lyft och klarade 43 kg i ryck och 51 kg i stöt, 94 kg sammanlagt. Detta innebar ett nytt personligt rekord i stöt och tre  bronsmedaljer med hem till Landskrona.

I tävlingsgrupp två lyfte Nils Andersson i klass h49 och Gabriel Johannesson i klass h73.
– Nils klarade 45 kg i ryck och 53 kg i stöt, 98 kg totalt vilket gav guld i ryck och sammanlagt och en silvermedalj i stöt. Gabriel klarade i sitt andra ryck 95 kg vilket innebar nytt skånskt juniorrekord och han gjorde även ett mycket bra försök på 100 kg som tyvärr inte gick vägen. I stöt klarade han 120 kg i andra försöket vilket även det var ett skånskt juniorrekord, följaktligen blev också det sammanlagda resultatet på 215 kg ett nytt skånskt juniorrekord. Gabriel tog hem alla tre guldmedaljerna i klassen, summerar Fredrik Hertzberg.

Nordiskt ungdomsrekord
I tredje tävlingsgruppen ställde Madeleine Örtegren upp i klass d64, hon klarade 41 kg i ryck och 48 kg i stöt, 89 kg totalt och säkrade därmed de tre guldmedaljerna i klassen.
I den sista tävlingsgruppen hade LAK med fyra lyftare, Samuel Almqvist och Alvin Broman i klass h81, Rasmus Lindkvist i klass h89 och Albin Leo i klass h96.
– Samuel klarade 54 kg i ryck och 65 kg i stöt, 119 kg totalt och fick därmed de tre bronsmedaljerna i klassen. Rasmus Lindqvist klarade 54 kg i ryck, personligt rekord och var väldigt nära att klara även 58 kg i sista försöket. I stöt fick han med sig 50 kg, 105 kg totalt och säkrade de tre silvermedaljerna. Albin gjorde en fin ryckserie med 80 kg på topp vilket innebar nytt personligt rekord, han fick också med sig 100 kg i sista stöten, 189 kg totalt. Med de lyften vann Albin alla guldmedaljerna i klassen. Sista LAK-lyftare var Alvin som började med att sätt nytt svenskt ungdomsrekord i ryck i andra försöket på 107 kg och gjorde också ett mycket bra försök på nordiskt ungdomsrekord (111 kg) som tyvärr inte gick vägen, i stöt klarade Alvin fina 131 kg i sista försöket vilket innebar nytt svenskt ungdomsrekord och nytt nordiskt ungdomsrekord i stöt.
Dessutom gav totalen 238 kg, vilket i sig också är nytt nordiskt ungdomsrekord för Alvin Broman som nyligen flyttat till Falun för att gå på nationell idrottsutbildning inom tyngdlyftning på gymnasienivå.

Med på tävlingen var också Patrik Helgesson, Oscar Leo och Marcus Ahl som domare samt Sören Johansson, Fredrik Lövberg, Oliwer Andersson och Fredrik Hertzberg som coacher till lyftarna.
Lyftarna hade dessutom utmärkt stöd från medföljande vänner och familjer som satt i publiken.

LAK lämnade Vinslöv med en mycket bra känsla efter en rolig tävling med bra sammanhållning och fina resultat.
– Nu ser vi fram emot fler tävlingar tillsammans, avslutar Fredrik Hertzberg.

Alvin Broman fick kliva överst på prispallen sedan han satt nytt Nordiskt ungdomsrekord i sin viktklass.  Samuel Almqvist hamnade på en fin tredjeplats i samma viktklass. Foto: Privat.
Till arkivet