Annons

Ohlssons satsar vidare med ny VD

Nya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons AB.

21 år efter att Ohlssons AB grundades av Christer Ohlsson lämnar han nu över stafettpinnen som VD för att kunna fokusera fullt ut på att ta Ohlssons Invest AB till nya höjder.
– Ohlssons-koncernen har efter drygt 20 års verksamhet skapat en stark och stabil position på marknaden. Vårt varumärke är idag ett välkänt inslag i miljön och jag är stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, säger Christer Ohlsson.

Annons
 

För att ge utrymme till fortsatt utveckling kommer Ohlssons AB att förstärka organisationen på ett flertal positioner uppger man i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.
Som ett led i denna organisationsförstärkning övergår Christer Ohlsson till att anta utmaningen som koncernchef och VD i Ohlssons Invest AB.

Ska lyfta koncernen till nästa nivå
– Jag brinner för koncernens samtliga bolags utveckling och kommer att vara ytterst engagerad och delaktig i vår utveckling även i framtiden. Jag hoppas och tror att denna satsning kommer att bidra till fortsatt expansion och stärkt marknadsposition inom samtliga verksamhetsområden, säger Christer Ohlsson.

Ohlssons Invest AB är moderbolag till samtliga dotterbolag i koncernen. Moderbolaget ägs i sin helhet av Christer Ohlsson. Även Per-Johan Olsson, som jobbat vid Christer Ohlssons sida i 18 år som ekonomichef, kommer att övergå till Ohlssons Invest AB i rollen som övergripande finanschef. Christer Ohlssons huvudansvar blir att utveckla och samordna koncernens verksamheter med utgångspunkt från Landskrona.
– Jag kommer även i fortsättningen att sitta som styrelsens ordförande i samtliga koncernbolag, men lämnar varmt över stafettpinnen som VD för Ohlssons AB till Kjellåke Fyrgård, säger Christer Ohlsson.

Han tar över VD-posten
Ny VD för Ohlssons AB blir Kjellåke Fyrgård, som under många år har bidragit med utbildning av ledare i bolaget. Han har en gedigen bakgrund inom säljande, säljledande och VD-befattningar i bilbranschen och har i många år arbetat som konsult, bland annat till Ohlssons AB. Kjellåke Fyrgård påbörjar sin tjänst den 16 september och kommer att utgå från Ohlssons ABs kontor i Helsingborg.

Om Ohlssons AB
Ohlssons AB erbjuder tjänster och helhetslösningar inom miljö- och avfallshantering, spol- och rörteknik, entreprenad och transport. Sedan starten 1998 har koncernens omsättning växt till närmare 1 miljard. Dotterbolag i Ohlssons-koncernen är Ohlssons AB, PULS AB, Exellent Syd AB, Tintorella Fastigheter AB och Bensinteknik i Helsingborg AB. 
Koncernen har idag över 500 medarbetare och verksamhet i hela Sverige.  Läs mer på www.ohlssons.se 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser