Annons

Ljusning i sikte för Ljuspunkten

Fyra år efter köpet av Thorns fastighet är fortfarande 16 000 kvm outnyttjade av de sammanlagt 22 000 kvm som finns i fastigheten.

Som Landskrona Direkt berättade redan i maj så är Löddeköpinge Holding, som i dag bland annat driver Sportcenter Syd i Löddeköpinge, intresserade av att etablera en liknande anläggning med exempelvis padelhall, klättring, yoga, gym och lekland på Ljuspunkten i Landskrona.
– Det finns en avsiktsförklaring tecknad om detta, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad.

Annons
 

Ett aktivitetscenter vid stadskärnans östliga infart ligger i linje med stadens ambition att öka utbudet av upplevelser i stadskärnan för Landskronabor och besökare.

Sedan elbilsföretaget Uniti flyttade ut från Ljuspunkten i fjol somras står nästan tre fjärdedelar av den kommunala fastigheten tom.
– Det finns andra uppslag än Uniti som känns mer troliga. De betalade totalt 386 706 kronor i hyra. Lokalerna är avflyttade sedan den 1 augusti ifjol och inga anpassningar av lokalerna gjordes av staden för Unitis räkning, påtalar Anna Classon.

Teknik och fritidsförvaltningen är idag den störste hyresgästen. Dessa innehar cirka 4300 kvadratmeter fördelat på, ekonomi, administration och förvaltningsledning, tekniska avdelningens ledning samt då det mest omtalade, service avdelningen, där ledning, tvätteri, logistik och städ huserar.

Av de sammanlagda 22 000 kvadratmeterna som finns på Ljuspunkten hyr Backafallsbyn AB idag cirka  1700 kvm.

Återstår att se framåt höstkanten om det blir ett aktivitetscenter i Ljuspunkten.

Relaterat
Ett minne blått

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser