Skånska mästerskap i halvmarathon

Borstahusloppet återkommer i år och ingår nu även i Landskronatrippeln. Foto: Privat.
Borstahusloppet  återkommer i år och är än en gång skånska mästerskap i halvmarathon. I tävlingen kan man också löpa mångas favoritdistans 10 kilometer.
Foto: Privat.

Den 25:e augusti är det dags för fjärde upplagan av Borstahusloppet som än en gång är skånska mästerskap i halvmarathon för såväl seniorer som för veteraner. GF Idrott som är arrangör räknar som vanligt med en mix av den trogna skaran av tävlingslöpare samt motionärer som vill springa ett av Skånes vackraste halvmarathon.

Start och mål är vid Nedre Gatan och loppet löps på en milslinga plus ett varv på 1097 m för att få full halvmaradistans som går från Borstahusen längs havet och tillbaka via Nyhamn, Slottscaféet och Erikstorps motionslinga.
– Tanken med en slinga som mäter 10 km är att även kunna erbjuda ett millopp med start samtidigt som halvmaran, säger Thomas Fredriksson från GF Idrott.
– Det ser ut som just milloppet i år får ett ökat antal deltagare då Citadelloppet lagts ner. För många löpare är just 10 km en favoritdistans. Kanske är det för att man just på denna distans enkelt kan få ett kvitto på sin form, och många löpintresserade får ofta frågan ”vad de gör på milen?” Man sätter egna målsättningar på tider under timmen, 50 minuter, 45 minuter eller de allra snabbaste på under 40 minuter.

En viktig faktor för att klara sitt tidsmål är att välja en flack bana med bra underlag och få tvära svängar.
– Därför är vår bansträckning perfekt för att sätta personliga rekord.

Att Helsingborgs hel- och halvmarathon går veckan efter ses av Landskronaföreningen endast som positivt då ett genrep på 10 km en vecka före långlopp kan gynna formen.

GF Idrott som är Landskronas löparförening arrangerar även Hildesborgsloppet och har gemensamma träningar tre gånger i veckan året runt. 

Till arkivet