Annons

Comeback för Venfestivalen

Alexander Redrin och Kristian Mandin står bakom Venfestivalen som gör comeback lördagen den 13 juli.

Imorgon, lördag, är det nypremiär för Venfestivalen, årets festival genomförs i Bäckvikens hamn, precis nere vid stranden.
Festivalen arrangeras av kulturföreningen Ökanda i samarbete med lokala- och regionala aktörer med fokus kring Ven och Öresund då de flesta inslag i festivalen har direkta eller indirekta kopplingar till lokal kultur i olika former.
– Ven är en kreativ plats med många aktiva konstnärer och musiker och vi vill att så mycket som möjligt ska ta avstamp i det som görs här ute och lyfta fram vad som gör vår ö så unik, säger arrangören Alexander Redrin, ordförande i Kulturföreningen Ökända.

Annons
 

Festivalen inleds vid lunch och håller på fram till midnatt. Under dagen kommer det i samarbete med Leader Nordvästra Skåne genomföras en workshop kring Öresunds marina
liv och fiske, Hvens Hembygdsförening visar en utställning om Vens fiske- och sjöfartshistoria, det kommer vara barnaktiviteter i samarbete med Svenska kyrkan, Landskrona församling. Eleverna på Vens skola, Uranieborgskolan kommer visa en konstutställning som skapas i samarbete med Hvens Kulturförening. Johan Östberg som bland annat är känd från olika SVT-produktioner men även arbetar som musiklärare på öns skolor, kommer köra en show för alla barn samt en blandning av egna låtar och goa covers.

Under kvällen blir det bara musik och av de bokade artisterna har nästan alla på ett eller annat sätt kopplingar till Ven eller regionen.
Ellen Benediktsson som deltagit i Melodifestivalen två gånger är uppvuxen på Ven. Sole & Vincent, på somrarna bakar Sole Ossler Gipp och Vincent Ossler Röyter på Vens
berömda durumbageri men är också kända som musiker. Boys Like Me med Clara Summerton, som bor på Ven och Joel Strand som bor i Landskrona har under namnet Boys Like Me släppt två singlar på det Landskrona baserade skivbolaget Melody Records.

Fria Radikaler med Kristian Mandin som också är en av arrangörerna kommer tillsammans med sitt band Fria Radikaler göra en sällsynt spelning.
Bandet John Död utgör ett av festivalens undantag då de kommer från Stockholm och utöver att göra en egen spelning agerar de även kompband för Ellen Benediktsson och utgör en del
av Fria Radikaler.

För att ytterligare knyta an till Öresund och Vens plats mellan Sverige och Danmark kommer festivalen avslutas med det danska funk-soul-bandet Own Good.
– Vår målsättning har varit att det ska vara familjärt, lokalt och regionalt och jag tycker vi har lyckats få ihop ett bra och brett startfält med en stark anknytning till Öresund, Skåne,
Danmark och Ven, säger Kristian Mandin.

Läs mer samt lyssna in dig på banden som kommer att uppträda på festivalen: Ångestfylld gladpop på Ven

Festivalen har fri entré och arrangeras i samarbete- och med bidrag från Studieförbundet Sensus, Leader Nordvästra Skåne, Skånsk Live, Region Skåne, Svensk-Danska
Kulturfonden och Landskrona Stad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser