Hud- och spaterapeututbildningen firade 30 år som utbildare

Camilla Björck är utbildningsledare på hud- och spaterapeututbildningen som i år firar 30 år i Landskrona. Till hösten ser hon fram emot att hälsa 22 nya elever välkomna.
Camilla Björck är utbildningsledare på hud- och spaterapeututbildningen som i år firar 30 år i Landskrona. Till hösten ser hon fram emot att hälsa 22 nya elever välkomna.  Foto Julia Zolyniak.

I 30 år har Landskrona utbildat hud- och spaterapeuter. De senaste nio åren som en yrkeshögskoleutbildning.

Hud- och spaterapeututbildningen är Sveriges äldsta medlemsskola i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). Ordförande i SHR, Annica Joensuu, kom och överlämnade en plakett som bevis på detta i samband med att utbildningen nyligen firade att man fyllt 30 år med ett Öppet hus.

Under dagen kunde besökarna prova på handmassage eller gå en tipspromenad. Ordförande i ledningsgruppen hade lånat ut ett lyckohjul där skelettet ”Benjamin” skötte snurrandet.
– Vi hade också kundpass med specialerbjudande på behandlingar hela dagen, och alla kunder bjöds på kaffe, kaka och choklad, berättar Camilla Björck utbildningsledare på hud- och spaterapeututbildningen.

På kvällen hölls ett evenemang dit alla tidigare studerande och före detta utbildare var inbjudna. Det blev många kära återseenden, många minnen och härliga skratt. Uppsatta bilder på flera av de tidigare klasserna var ett underhållande inslag.

Förutom de tre som idag arbetar på utbildningen finns en ledningsgrupp med representanter från branschen som ser till att utbildningen levererar kompetenta kollegor ut i arbetslivet. Till hösten börjar 22 nya elever på Hud- och spaterapeututbildningen.

Historik
1989 startade Ingrid Almer utbildningen som en påbyggnadsutbildning (PU). Ingrid Almer drev utbildningen vidare till en Kvalificerad Yrkesutbildning (KY). 2010 blev utbildningen en Yrkeshögskoleutbildning (Yh). Från början var utbildningen 2 år, men är sedan 2014 en 1,5 år lång utbildning.

Tidigare studerande blev nostalgiska när de tittade på gamla klasskort.
Foto Julia Zolyniak

 

 

Till arkivet