Sommarlov för Viarps hästar

Nu är det sommarlov för hästarna i Viarp.
Nu är det sommarlov för hästarna i Viarp.

Det blev en härlig avslutning på veckans ridläger i Viarp. Nu har hästarna sommarlov!

– Det är alltid roligt med ridläger och denna vecka har vi även haft morgonhoppkurs, kvällskurs i dressyr och ridlekis. Dessutom var det ett gäng med ungdomar som hade valt terräng och uteritt alla dagar. Den här tiden är det fantastiskt vackert i omgivningarna runt Viarp och Ottarp,  menar ridskolechefen Susanne Johannesson.

Skolhästarna får välförtjänt semester från den vanliga verksamheten och nu kan de lata sig och äta massor med gräs. Ridlärare Lotta Ringwall, som är hästansvarig på Viarps Kör- och Ridklubb, önskar att det blir en bra hästsommar.

– Vi vill inte att det blir så varmt och torrt som förra sommaren sedan är det inte roligt för hästarna om det regnar alla veckor. Lagom är bäst, skrattar Lotta Ringwall.
– När det är lite svalare minska mängden insekter och det tycker hästarna är skönt.

Det blev en härlig barbacka tur för eleverna på ridlägret som red hästarna till betet i Ottarp. Släppet blev odramatiskt då hästarna genast började äta gräs men alla kunde höra hästarnas lyckliga frustande och mumsande.
–  De äldre hästarna vet precis att de är på väg till betet och i hagen visar de alla yngre hästar till rätta. Exempelvis var de ska gå ner i bäcken och dricka vatten, berättar Lotta Ringwall.

Personalen i Viarp får vänta lite med sin semester eftersom stallet ska tvättas och det är mycket som ska förberedas inför att hästarna kommer hem igen och efter sommarbetet.

–   I slutet av juli och i augusti har vi några veckor med ridläger och kurser innan den vanliga ridskolan börjar igen. På Viarp är det aktiviteter även när skolhästarna är på bete. Ungdomssektionen, Viarytt, arrangerar träffar med olika tema för barn och ungdomar. Det kommer också att vara kurser och träningar för ryttare med egna hästar, avslutar Susanne Johannesson.

Sommarbete i ljuvlig omgivning.
Fabian stortrivs.
På Viarp körs ett teoripass…
… för visst går det att ha kul även utan hästar.

 

Till arkivet