Annons

Årets andra skivsläpp av Roine Sangenberg

Roine Sangenberg håller upp ett av få tryckta exemplar av skivan Un Café som släpps den 5 juli. Den kommer dock att finnas tillgänglig på diverse digitala plattformar.

Fredagen den 5 juli släpper Landskronamusikern Roine Sangenberg en ny skiva. De elva låtarna är samlade på ett verk som multiinstrumentalisten valt att kalla för Un Café.

Annons
 

Hans förra skiva släpptes så sent som i februari. Material fanns dock till en ny skiva tidigt men det satt hårt inne till en början.
– Jag var inte nöjd i starten. Men med solen och värmen lossnade det och nu är allt klart. Jag har redan fått tryckt upp några exemplar, säger Roine Sangenberg och räcker över en CD-skiva.

Den kommer dock inte att finnas till salu i några skivaffärer, i alla fall inte i första skedet.
– Nej, det är knappast lönsamt. Jag lägger istället upp mina skivor på alla möjliga digitala plattformar. Bröd på bordet får jag genom andra jobb. Men å andra sidan så är jag jättenöjd med produktionen så vi får se.

Många förknippar Roine Sangenberg med modern jazz eller världsmusik. Men precis som förra skivan så är det väldigt blandad musik som nu släpps.
– Min nys CD är som en resa till nya platser på varje låt. Det är allt från jazz och samba till ballader och körsång, säger musikern och skrattar.
– Just blandningen kanske är anledningen till att marknaden för CD-formatet är begränsad.

Tidigare har Roine Sangenberg regelbundet synts på scener runt om i Sverige och Danmark. Det blir dock inte allt för många officiella liveframträdanden nu för tiden.
– Min senaste spelning var på Kruttunnan i Köpenhamn tidigt i våras då jag lirade trummor med Terje Rypdal. Men jag kände då precis som den senaste tiden att jag tröttnat på livespelningar. Sådan har dock hänt förut. Det går i vågor. Så vad framtiden har i sitt sköte vet ingen.

Exakt när nästa platta kommer vet inte musikern.
– Jag har inte en aning. Det blir nog till senhösten. I fokus för tillfället är musik till en föreställning med Teater Punsch. De ska sätta upp Dracula och att göra musiken till detta teaterstycke är en mycket spännande utmaning, avslutar Roine Sangenberg.

Skivan ges ut av Melody Records. Förutom Roine Sangenberg så medverkar Olafur Arnalds String Ensemble samt Clara Sorace och Lara Ausensi på skivan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser