Annons

Nya band klara för karnevalen

Pandora bjuder på 90-talsdisko på karnevalen.
Foto: Pressbild

Uppdaterad 17.20

Tidigare i veckan berättade Landskrona Direkt om artister som kommer till sommarens karneval. Idag meddelar Creandia, vilka arrangerar stadsfesten, att De Vet Du, Scotts och Pandora kommer i sommar. De vill dock inte kommentera Landskrona Direkts uppgifter.

Annons
 

De Vet Du fick sitt stora genombrott år 2010 när de släppte sin första musikvideo på YouTube. Inom ett år var de Sveriges största Youtube-fenomen, och har sen dess fortsatt med sina skämtsamma videos som driver med stereotyper och vardagliga pinsamma ögonblick. Fredagen den 26 juli kommer den populära gruppen till Landskronakarnevalen.
– De Vet Du har varit på Landskronakarnevalen en gång tidigare och de är sjukt taggade på att komma tillbaka i sommar. Vi ser verkligen fram emot att träffa grabbarna igen och tror på en riktigt grym karneval 2019, säger Fanny Persson som ansvarar för karnevalens bokningar av artister.

Eurodance-legenden Pandora intar också scenen på Landskronakarnevalen i sommar. Hon slog igenom med debutsingeln ”Trust me” 1993 och den toppade då försäljningslistan som den mest sålda singeln. Under 2000-talet har hon både medverkat i Melodifestivalen och släppt ett flertal album. Fredagen den 26 juli avslutar Pandora karnevalens 90-talskväll på Kasernplan.
– Personligen tycker jag att det är extra kul att just Pandora kommer till karnevalen i år. Vi är många som festade och dansade till hennes musik när det begav sig på 90-talet. Jag är övertygad om att tältet blir överfullt med fans som minns de ljuvliga stunderna. Min uppmaning är att ta på sig dansskorna och parta loss med gamla vänner, denna 90-talsafton, säger Lena Bergkvist, ansvarig för Landskronakarnevalen.

I sommar kommer också dansbandsgruppen Scotts till Landskronakarnevalen. Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Dansbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten “Jag tror på oss” som tog sig till andra chansen. Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatta såldes i 60 000 exemplar i Norden och totalt har bandet gjort tre plattor. Torsdagen den 25 juli intar Scotts scenen på Kasernplan.

Landskrona Direkt har i tidigare artiklar skrivit att Joddla med Siv, Svenska Akademin, Gasbox, Danne Stråhed samt Prebens Pågar ska spela. Från arrangörerna på Creandia varken bekräftar eller dementerar man Landskrona Direkts uppgifter.
– Vi har inga kommentarer för tillfället utan följer vår pressplan som planerat, skriver Creandias VD Lena Bergkvist i ett mejlsvar sent på fredagseftermiddagen.

Läs mer:

Scotts kommer till karnevalen i sommar.
Foto: Pressbild

…och det gör även De Vet Du.
Foto: Pressbild

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser