Annons

Rättegång mot tandvårdsliga avslutad

I september 2016 slog polisen till mot två tandläkarkliniker, en i Växjö och en i Landskrona. Detta har lett till att 20 personer åtalats för en rad bedrägerier och i dagarna avslutades en rättegång i Växjö Tingsrätt som varat i hela sex månader, en rättegång som Smålandsposten följt. Om åklagaren får som han vill så döms huvudmannen till fyra till fem års fängelse för grova bedrägerier, grovt penningtvättsbrott, grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Annons
 

Totalt ska ligan, enligt åklagaren, ha lurat till sig fem miljoner kronor i statliga bidrag från Försäkringskassa för behandlingar som aldrig genomförts.

Förutom huvudmannen så vill åklagaren att en person döms till tre års fängelse samt att två bröder till huvudmannen döms till ett års fängelse för grova penningtvättsbrott. Övriga inblandade ska få villkorliga domar om åklagaren får som han vill.

Samtliga inblandade nekar till sina anklagelser. Tingsrättens dom meddelas den 15 maj.

Läs mer: Landskronatandläkare i stor bedrägerihärva

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser