Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Landskronatandläkare i stor bedrägerihärva

En liga som misstänks ha lurat till sig cirka fem miljoner kronor i statlig tandvårdsersättning ställs inför rätta i Växjö. Totalt rör det sig om 20 personer som åtalas. De har startat två tandläkarkliniker, en i Växjö och en i Landskrona, och genom dessa lurat Försäkringskassan på pengar. Det uppger Smålandsposten på fredagen.

Annons
 

– Det har helt enkelt startats tandläkarkliniker för att kunna lura till sig pengar. Man har lurat Försäkringskassan och jag påstår att de fem miljoner kronorna kommer från brottslig verksamhet, säger åklagare Marcus Sjöstrand som lett den omfattande förundersökningen som är på cirka 6000 sidor, till Smålandsposten.

Bedrägeriet har, enligt åklagaren, bestått i att de båda tandläkarklinikerna fått utbetalt statligt tandvårdsstöd från Försäkringskassan för åtgärder som aldrig utförts.

Det var i september 2016 som polisen slog till efter en längre tids utredning. Åtalet som lämnas in till tingsrätten i Växjö under fredagen är på 132 sidor. Det handlar om grova bedrägerier och grova penningtvättsbrott. Huvudman är en 42-årig Växjöbo som tidigare suttit i fängelse under 18 månader för människosmuggling och han åtalas nu för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott.

En kommentar till "Landskronatandläkare i stor bedrägerihärva"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Rättegång mot tandvårdsliga avslutad

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser