Cityidrott växer mot Wrangelska parken

Hit till hörnet av Järnvägsgatan/Grön gång flyttar Cityidrott en del av sin verksamhet.
Hit till hörnet av Järnvägsgatan/Grön gång flyttar Cityidrott en del av sin verksamhet.

Som en del av ett större stadsutvecklingsprojekt för att rusta upp området vid Wrangelska parken kan tioårsjubilerande Cityidrott snart flytta in i nyrenoverade lokaler på hörnet Gröna Gång/Järnvägsgatan. 

Landskrona stad och Landskrona stadsutveckling AB har vidtagit en rad åtgärder för att utveckla området vid Wrangelska parken och öka tryggheten. Arbetet resulterar nu i att Cityidrott kan flytta in i nyrenoverade lokaler som ägs av fastighetsägaren Heimstaden. Cityidrott arrangerar aktiviteter för barn mellan 6-12 år efter skoltid och kommer nu att ha lokaler på både Puls Arena och Gröna Gång.

– Vi ser fram emot att vara en del av utvecklingen av Gröna Gång och Wrangelska parken. Att Landskrona stadsutveckling och fastighetsägarna tror på oss och vår verksamhet tycker vi är väldigt roligt. Vi kommer se till att förvalta det förtroendet och utveckla området i Cityidrotts positiva anda, utlovar Jonny Karlsson, projektledare på Cityidrott.

I de ljusa fina lokalerna med stor fönster ut mot Wrangelska parken ska Cityidrott mer eller mindre erbjuda aktiviteter på daglig basis.
– Allt från att spela brädspel till att delta i projektet Språkvän kommer att finnas här.  Trottoaren utanför är bred och fin och där är möjlighet att ställa några bord och stolar så att det går att fika. För att inte tala om alla aktiviteter det går att ha i Wrangelska parken, säger Jonny Karlsson entusiastiskt.

Cityidrott växer så att det knakar. I år slår man alla tidigare rekord och är redan uppe i cirka 1500 medlemmar. Nyligen har man startat upp i Svalöv och nu står Wrangelska filialen på tur.
 Vi ska redan imorgon ut på Återbruket och se om där finns lite möbler och annan inredning vi kan använda. Tanken är att köra igång omgående, säger han och medarbetarna Aldin Ramcic Dzafic och Albatrim Vejseli nickar instämmande.
– Cityidrott är en fantastisk dörröppnare. Nätverket är minst sagt stort, säger Albatrim Vejseli, ungdomsledare som nu också är timanställd i projektet.

Utvecklingen av Wrangelska parken innebär också en fortsättning på tidigare insatser så som trygghetsvandringar tillsammans med polisen och boende i området, röjning av skrymmande buskage samt förbättrad belysning.
– Genom att förlägga en del av Cityidrotts verksamhet i området tillför vi en ny mötesplats för boende här. Det kommer att gynna de många barnfamiljerna och dessutom tillföra mer liv och rörelse vilket i sin tur ökar tryggheten, inflikar Hampus Trellid, vd Landskrona stadsutveckling AB.

Aldin Ramcic Dzafic som till vardags läser på Öresundsgymnasiet gör sin praktik på Cityidrott. Han har dock lång erfarenhet av organisationen och när vi ber honom tänka ut något som kanske skulle behöva förbättras, kliar han sig i huvudet.
– Jag är ungdomsledare sedan fem år tillbaka. Cityidrott gör ett fantastiskt arbete och så här direkt kan jag inte komma på något som behövs förbättras. Vi utvecklas hela tiden.

Albatrim Vejseli, Aldin Ramcic Dzafic och Jonny Karlsson ser stora möjligheter med den nya lokalen.
Till arkivet