Annons

Ridklubbar på studiebesök i London

Ebony Horse Club är en ridklubb i hjärtat av Brixton som gör skillnad och förändrar ungas liv till det bättre genom ridning, hästvård och delaktighet. Nu ska representanter för ridklubbar i Landskrona åka dit på studiebesök.
Foto: Ebony Horse Club.

Vi noterar att Skånes Ridsportförbund tillsammans med Skåneidrotten genomför en studieresa till London med inkluderande ridsport i fokus. Medbjudna är bland annat två  representanter från vardera Viarps Kör- och Ridklubb och Landskrona Ridklubb.

Annons
 

Målet med resan är att besöka Ebony Horse Club i Brixton. Denna unika ridskola ligger mitt i ett av Londons mest socialt utsatta områden. Verksamheten som ridskolan bedriver är näst intill kostnadsfri och bara öppen för barn, 8 – 18 år, med speciella behov. Syftet med resan är att ta del av hur Ebony Horse Club arbetar för att se vilka delar man kan ta med sig och omsätta i Skånsk ridsport.

Skånes Ridsportförbund har bjudit in två representanter från Malmö Civila Ryttareförening, Lunds Civila Ryttarförening, Hässleholms Ridklubb, Viarps Kör- och Ridklubb respektive Landskrona Ridklubb.

– Inbjudan har gått till utvalda föreningar som under senare år bedrivit verksamhet i syfte att öka inkludering och integration. Målsättningen är att stimulera de medverkande föreningarna att vidareutveckla aktiviteter och verksamhet för de barn och unga som annars har svårt att delta i föreningens verksamhet, skriver Skånes Ridsportförbund i ett pressmeddelande.

Till satsning har Skånes Ridsportförbund fått medel av Skåneidrotten.  

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser