Annons

Långt fängelsestraff för narkotikabrott

Just nu pågår ett flertal rättegångar mot personer som är inblandade i en stor narkotikahärva. I fredags dömdes en 35-årig Landskronabo till fängelse i fem år och sex månader efter att han transporterat över 250 kilo cannabis.

Annons
 

Det var på kvällen den 10 oktober som polisen slog till mot ett flertal personer. De hade fått tips och en stor leverans med lastbil från Holland. Först stannade lastbilen i utkanten av Landskrona tätort och där hämtade ett par boendes i en kommun söder om Landskrona en stor mängd amfetamin samt andra droger. Dessa stoppade polisen samma kväll. Senare körde lastbilen vidare till ett industriområdet i en av byarna i Landskrona kommun och där lastade den 35-årige Landskronabon av hela 256 kilo cannabis som var förpackat i flyttkartonger. Därefter körde mannen runt i byn innan han parkerade utan ett par familjemedlemmars hem och där slog polisen till.

Lastbilen å sin sida fortsatte färden mot Göteborg för fler leveranser. Chauffören tilläts köra tillbaka till Holland men väl där greps han och har sedan utvisats till Sverige..

Landskronabon dömdes mot sitt nekande. Han var dock tyst under rättegången vilket innebar att han inte gett någon förklaring till varför han lastade av narkotikan och transporterade den.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser