Annons

Landskrona har fått en officiell Vasaloppsbutik

Patrik Nilsson bland längdskidsutbudet på Rullskidcenter i Landskrona.

Patrik Nilsson säljer inte enbart rullskidor till skåningar, hallänningar, danskar och andra intressenter. Nu har han även öppnat en officiell Vasaloppsbutik i Landskrona.
– Frågan varför jag säljer rullskidor i Skåne är enkel. Här finns ju ingen snö, säger han och skrattar hjärtligt.

Annons
 

Landskrona har ingen sportaffär. Däremot en officiell Vasaloppsbutik.
Under en tid har det pratats om att handeln är på väg mot små visningsrum i citylägen. Kunden ska kunna titta och känna på produkten och sedan beställa via nätet. Detta är inget Patrik Nilsson, innehavare av Rullskidcenter.se i Landskrona som sent i höstas öppnade butik inne i Puls Arena,  går och funderar kring. Till alla skidglada  danskar och sydsvenskars glädje har han  breddat sin satsning på längdskidor med större butiksyta, verkstad och vallaservice. Här arrangerar firman även föreläsningar med elitåkare.
Skidaffären i Landskronas fina sportanläggning har rent av blivit certifierad som en officiell Vasaloppsbutik.
– Det är en härlig känsla att nu även ha hela Vasaloppets organisation bakom oss när vi hjälper både nya och gamla skidåkare att nå sina drömmars mål i Mora, säger Patrik Nilsson.

Nu är kundkretsen betydligt vidare än enbart Landskronabor.
– Det var tio Landskronabor som åkte Vasaloppet 2018. Tar vi med Öppet spår, Tjejvasan, Staffetvasan och Kortvasan så var det ett drygt 30-tal Landskronabor som åkte ifjol, säger han och förklarar att kundkretsen istället finns i regionen.
– Det är enkelt att ta sig hit, vare sig man bor i Köpenhamn eller i Halmstad.

Rullskidor har han sålt i nio år nu, så Rullskidcenter.se får anses vara väl etablerat i Landskrona.
– Mycket säljs via vår webbshop men kunderna uppskattar också att få komma hit och prova på. Vårt nicshbaserade koncept är framtidens butikshandel. Vi har rent av en inhägnad testbana med varierande typer av asfalt här utanför. Här finns också  ombytes- och duschmöjligheter.  Vi gör allt för att hjälpa fler att vara väl förberedda för sitt Vasalopp, poängterar Patrik Nilsson, själv en snitsare på längdåkningsskidor och som på tur ska avverka den drygt fyra mil långa långloppsklassikern Toblach-Cortina i  Italien nästa helg.

– Att få en officiell Vasaloppsbutik i Landskrona känns jättebra för Vasaloppet, då Öresundsregionen är en intressant geografiskt för oss att vara i. För oss är det viktigt att nå ut på ett bra sätt till våra deltagare och vi har tidigare inte haft någon officiell Vasaloppsbutik i just det området. Vi ser framemot samarbetet, säger Anna Tynell Segerström på Vasaloppet.

Landskrona stoltserar som bekant med en av landets största alpina skidklubbar. Några utförsåkningsskidor hittar man dock inte hos  Rullskidcenter.se.
– Nej. Alpint handlar det idag enbart om hyrskidor och det görs på plats, förklarar Patrik Nilsson.

– Däremot har vi försett Alexander Köll med ypperliga rullskidor så att han kan träna på den viktiga fasen fram till första porten.

Om denna detalj hos Landskronas egen störtloppsfantom förbättrats kan vi se redan till helgen då det är dags att ta sig ner för  Hahnenkamm-Rennen i Kitzbühel.

Om Vasaloppet
Vasaloppet är världens äldsta och största långlopp på skidor. Första loppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen till Mora var länge det enda loppet. I dag finns sexton olika lopp inom disciplinerna cykling, löpning och längdskidåkning som årligen lockar 100 000 anmälda deltagare. Alla lopp går längs den historiska sträckan mellan Sälen och Mora.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser