Annons

Inbrott på Fröfabriken

Tjuvarna gått från rum till rum och genomsökt dessa nogrannt efter värdesaker.
Foto: Privat

Julen kunde på alla sätt och vis varit muntrare för konstnärerna på Fröfabriken. Vid lunchtid på juldagen möttes en av konstnärerna på på kulturcentret av en bedrövlig syn. Tjuvar hade tagit sig in i nio av de tolv ateljéerna i huset med stor förstörelse och stölder som följd.

Annons
 

Det var en minst sagt bedrövad konstnär som på juldagen kontaktade Landskrona Direkt för att delge vad som hänt.
– Tjuvarna måste ha haft ordentliga verktyg med sig. Med någon typ av tigersåg har de gått från rum till rum, berättar hyresgästen av en av ateljéerna.

Enligt polisen som på eftermiddagen vidtog en brottsplatsundersökning har tjuvarna tagit sig in genom en nödutgång och därefter sågat och brutit upp dörrar samt forcerat väggar för att ta sig in i de olika rummen.

Polisen har säkrat en del spår, vad dessa består i vill man dock inte gå in på. Bland det stulna finns en dyrbar kamera och mycket utrustning samt datorer. I skrivande stund finns ingen misstänkt.
– Tjuvarna har sökt igenom alla lådor och dylikt och stulit mycket. De måste haft en stor bil eller lastbil med sig. Gudskelov verkar det som att de inte rört eller förstört våra konstverk, säger konstnären som nu hoppas att fastighetsägaren och Landskrona stad gör en rejäl översyn och säkrar upp lokalerna.
– Ett larm hade inte varit dumt.

Fröfabriken
Fröfabriken Creative Space är en kollaborativ plattform för konst, mediaproduktion och möten. Beläget i Weibulls gamla frölager  har ett våningsplan renoverats för att passa konstnärers, fotografers och kulturproducenters specifika behov och verksamheter. Fröfabriken är Landskrona stads satsning på att stärka den kulturella och kreativa sektorn i Öresundsregionen och drivs av Kulturstöd, Fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser