Prisades på Rotarys jullunch

Klang och jubel i juletid när Ebba Hyltmark fick motta Landskrona Citadell Rotaryklubbs första ungdomsstipendium.
Klang och jubel i juletid när Ebba Hyltmark fick motta Landskrona-Citadell Rotaryklubbs första ungdomsstipendium.

På måndagen avhöll Landskrona-Citadell Rotaryklubb sin årliga jullunch. Tidigare år har lunchen ägt rum på Citadellet men i år valde man att gästa nya Hotel Öresund. Dagen till ära delades såväl det nyinstiftade ungdomsstipendiet som utmärkelsen Paul Harris ut.

Precis en vecka innan julafton höll Landskrona-Citadell Rotaryklubb traditionell jullunch. Efter att medlemmarna och dess gäster ätit sig mätta av julmaten väntade en del utnämningar. Först ut att uppmärksammas var Björn Lind, Landskrona-Citadell Rotaryklubbs före detta president.
– Björn har gjort oerhört mycket för mig personligen men framför allt för Rotary och därmed samhället i stort. Han var oerhört duktig på att locka framstående föreläsare till våra lunchmöten under sin tid som president, berömde den nuvarande presidenten Maria Rantzow, delade ut organisationens utmärkelse Paul Harris.

Det nyinstiftade ungdomsstipendiet på 10 000 kronor delades av två framstående unga Landskronabor. Anton Andersson, som bland annat var involverad i framtagandet av skateparken vid Halvmånen, kunde inte närvara. Men det gjorde författarinnan, blott 17-årige Ebba Hyltmark.
– Det är naturligtvis jättekul att bli uppmärksammad såhär, sade hon efter den lilla ceremonin.

Med anledning av stundande jul så frågade vi Maria Rantzow och Ebba Hyltmark vad de såg fram emot mest.
– Det jag ser mest fram emot är att hälsa på släkten i Småland. Dessutom är Kalle Anka heligt, svarar Ebba Hyltmark.

Även Maria Rantzow sätter familjen högst upp när vi frågar vad som är viktigast på julen.
– Det ska bli så mysigt. Familjen. Min son bor ju inte i Landskrona längre så det ska bli kul att träffa honom, säger Maria Rantzow.

Vi frågade även de två vad de har för förväntningar av 2019.
– Då ska jag ge ut min andra bok. Dessutom tar jag studenten till våren, säger Ebba Hyltmark som studerar humanistisk linje på Spyken i Lund.

Maria Rantzow kommer att ha mycket att görs.
– Jag ska ansvara för serveringen på Vens Golfbana, så jag lär ha fullt upp. Blir det någon semester så blir det till vintern.

Läs även: De får Rotarys ungdomsstipendium

Björn Lind fick motta Rotarys främsta utmärkelse, Paul Harris Fellow av nuvarande presidenten i Landskrona-Citadell Rotaryklubb, Maria Rantzow.
Maria Rantzow ser fram emot lite julledighet.
Ebba Hyltmark följer upp sin debutroman Alla suger och det är ingens fel redan under kommande år.
– Men för den sakens skull ser jag mig inte som en författare. Det är bara kul att skriva.

Till arkivet