De får Rotarys ungdomsstipendium

Landskrona-Citadell Rotaryklubbs president Maria Rantzow kommer i december att överlämna organisationens första ungdomsstipendium.
Landskrona-Citadell Rotaryklubbs president Maria Rantzow kommer i december att överlämna organisationens första ungdomsstipendium.

Styrelsen för Landskrona-Citadell Rotaryklubb har beslutat att klubbens ungdomsstipendium för 2018 skall delas mellan Ebba Hyltmark och Anton Andersson. De får vardera 5 000 kronor.

Stipendiet instiftades i samband med klubbens 50 års jubileum i januari 2018.

Stipendiet delas ut till en eller flera lämpliga personer för att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet som på något sätt bidragit till en positiv utveckling i vid bemärkelse för Landskrona stad.

Ebba Hyltmark har trots sin ungdom, 17 år, redan givit ut en bok ”Alla suger och det är ingens fel” på Brombergs förlag. Boken har fått stor uppmärksamhet i media och den har fått mycket bra recensioner. Ebba har redan fler böcker på gång!

Anton Andersson är 21 år. Han har varit aktiv i kommunens referensgrupp för framtagning av skateparken Lagunen som blev en succé. Anton tog också initiativ till att det samlades in hundratals namnunderskrifter för att påverka Fritids- och kulturförvaltningen och dess politiker att få fram medel till skateparken. Anton har dessutom varit ordförande i Landskrona skateboardförening och arbetat både som ledare och värd vid ett flertal skateevent i staden. Han studerar nu till lärare på Lärarhögskolan i Malmö.

Utdelningen av stipendiet sker vid klubbens jullunch den 17 december på Hotel Öresund Conferens & Spa.

Till arkivet