Annons

Hon blir ny ordförande i kulturnämnden

Line Hovrind Aslaksen (L)  blir ordförande i kulturnämnden.

Line Hovrind Aslaksen, 50, tar efter nyår över ordförandeklubban i kulturnämnden. Hon är en ofta sedd besökare på biblioteket, då böcker tillhör ett av hennes absolut stora intressen men även konsten ligger henne varmt om hjärtat och hon drev rent av ett eget galleri under en period. God mat, resor och träning är annat som uppskattas, likväl som kulturpolitik.

Annons
 

– Det känns mycket bra att under kommande mandatperiod få fortsätta att jobba med och i kulturnämnden, tillsammans med partikollegor och andra politiker som brinner för kultur, säger hon och ser fram emot stundande år.

På vilket sätt kommer det märkas att det är du som nu tar vid?
– Nu är jag helt ny i rollen som ordförande, därför kan jag inte ge dig svar på det idag.  Men mitt fokus och min önskan är nu, precis som tidigare att kultur ska vara så brett och tillgängligt som möjligt,  för så många som möjligt, med extra fokus på barn och unga vuxna.

Rent generellt märks det en besparingsiver på kulturområdet i landet. Frågan är om den trenden kan undvikas i Landskrona.
– Min upplevelse är att det finns en besparingsiver överallt, och det är nog naturligt då allt talar för en kommande lågkonjunktur. Landskrona har idag ett fantastiskt kulturutbud och mycket av det är kostnadsfritt. Min förhoppning är att vi ska kunna fortsätta med det, och hitta vägar att locka fler att njuta av allt roligt som händer på stadens teater, museum, bibliotek och konsthall bland annat.

Du kastas mer eller mindre rakt in i hetluften och din första uppgift lär bli att skaffa en ny förvaltningschef. Hur ser du på den uppgiften?
– Precis som du säger är det en uppgift jag inte hade planerat för, men jag känner mig helt trygg med att lösa detta tillsammans  med nuvarande ordförande och andra kompetenta människor som arbetar på kulturförvaltningen idag, avslutar Line Hovrind Aslaksen som alltså så smått redan fått påbörja sitt kommande uppdrag.

Läs mer:

 

En kommentar till "Hon blir ny ordförande i kulturnämnden"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Här är treklöverns laguppställning

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser