Annons

Här är treklöverns laguppställning

De tre kommunalråden i Treklövern, Torbjörn Brorsson (M), Torkild Strandberg (L) samt Elvir Mesonavic (MP) fortsätter att tillsammans styra staden.

Treklöver har tagit ut truppen som ska forma Landskrona den kommande mandatperioden.

Annons
 

På måndag klockan 15 är det dags för kommunfullmäktige att samlas för sista gången i år. Då ska också val av kommunalråd, ledamöter och ersättare i nämnder och styrelser med mera för mandatperioden 2019-2022 väljas. Landskrona Direkt kan idag presentera Treklöverns nya lag.

Under onsdagskvällen höll Liberalerna i Landskrona nomineringsmöte för val till nämnder. Valberedningens förslag röstades igenom utan ändringar. På merparten av ordförandeposter återfinns namn från tidigare mandatperiod. Som väntat nominerades Torkild Strandberg att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande. Lisa Flinth föreslås till ordförande i utbildningsnämnden, Bo Lundgren som ordförande i den nya teknik-och fritidsnämnden och Jan Allan Beer till ordförande för omsorgsnämnden. Även Börje Andersson, som utan partibeteckning på ett liberalt mandat varit ordförande i stadsbyggnadsnämnden i åtta år, fortsätter.

Stina Hyltmark, speciallärare på Dammhagskolan, nominerades till vice ordförande i individ-och familjenämnden, där förövrigt moderaternas kommunalråd Torbjörn Brorsson tar över ordförandeklubban.

Miljöpartiets Lilian Håkansson fortsätter att leda miljönämnden med Camilla Knobblock (L) tidigare ledamot i teknik-och servicenämnden, som vice ordförande.

34-årige Elvir Mesanovic (MP) som när han tillträdde som kommunalråd för ett drygt år sedan sa “Jag kommer att låta mycket. Jag är tydlig i min framtoning. Lite som Zlatan. Jag tänker ge mig in i alla närkamper”, fortsätter som kommunalråd.
– Jag tycker nog att jag levt upp till vad jag sa då. Mitt uppdrag är lyfta miljöfrågorna i Treklövern. Miljön ska upp på agendan även under kommande mandatperiod, säger han som även kommer att ta plats i utbildningsnämnden och stadsbyggnadsnämnden.
– Våra ledamöter i övrigt är Angelika Andersson i omsorgsförvaltningen, Jesper Olsson i individ och familjenämnden samt Ingrid Thörnblad Persson i teknik-och fritidsnämnden.

Moderaterna som utöver sin kommunalrådspost och ordförandeskap i individ- och familjenämnden kommer att besätta merparten av nämndernas vice ordföranden.
Johan Sten kommer således att vara beredd att svinga klubban i utbildningsnämnden, Ingrid Jerlsten i omsorgsnämnden, Peder Alberoth i teknik- och fritidsnämnden och Sven Persson i stadsbyggnadsnämnden.

Kvar att redovisa är kulturnämnden. Här finns också ett av de få nya namnen på en ledande position då Liberalerna nominerat Line Hovrind Aslaksen till ny ordförande i nämnden.
– Jag var egentligen bara en tillfällig lösning när Csaba Perlenberg slutade mitt i mandatperioden, säger Gunlög Stenfelt som redan är vald att fortsätta som kommunfullmäktiges ordförande.

Avslutningsvis står det tidigare moderata kommunalrådet Tutti Johansson Falk för årets comeback, då hon nominerades, utan partibeteckning på ett liberalt mandat, till ordförande för kommunrevisionen.

Valet till nämnder kommer beslutas av kommunfullmäktige den 17 december.

Läs mer:  Hon blir ny ordförande i kulturnämnden

 

 

En kommentar till "Här är treklöverns laguppställning"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Hon blir ny ordförande i kulturnämnden

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser