Annons

Tunga medaljer till atletklubben

Mästerskapsvinnaren Hanna Brodin var endast 3 kilo från kvalgränsen till senior-SM. Foto: Marie Brodin.

Götalandsmästerskapen avlöste varandra på Puls Arena i helgen. Vi har tidigare rapporterat om GM i rytmisk gymnastik och i en annan del av arenan arrangerade Landskrona Atletklubb mästerskapstävling i tyngdlyftning.

Annons
 

Arbetet började redan på fredagseftermiddagen med bygge av tävlingsarenan och att installera domarsystem. För att testa att allt fungerade körde klubben också en ungdoms- och nybörjartävling under kvällen.
– Med fokus på att ha roligt kunde klubbens medlemmar köra igenom en tävling tillsammans, rapporterar arrangörsklubbens Fredrik Hertzberg.

Sedan de 1 november gäller nya viktklasser i tyngdlyftningen och för många innebar detta att helgens tävling var den första med dessa klasser. Lördagens tävlingar började med två tävlande från LAK, Hanna Brodin i klass damer -49kg och Zejna Turkovic i damer -55kg.
– Båda lyftarna gjorde mycket bra ifrån sig med personbästa. Hanna vann guld på sammanlagt 97 kg i sin klass Zejna tog hem bronsmedaljen i sin klass med 87 kg totalt. Hannas resultat var dessutom bara 3 kg ifrån kvalgränsen för senior-SM.

Tävlingarna fortsatte för LAK:s del med Nils Andersson i herrar -55kg och Bilal Al-Husseini i herrar -61kg.
– Nils satt personbästa med 101 kg och vann en silvermedalj. Bilial vann guld i sin klass med 210 kg totalt, ett resultat som med råge räckte till SM-kval. Starkt jobbat av båda, berömmer Fredrik Hertzberg.

I tredje tävlingsgruppen fanns två LAK-lyftare med, Sara Helgesson i damer -59kg och Louise Dahlgren i damer -64kg.
Sara plockade hem guldmedaljen i sin klass med 140 kg totalt vilket också innebar att hon nu kvalat in till senior-SM. Louise tog silver i sin klass med 148 kg, endast 2 kg från att kvala till SM. Mycket bra resultat som lovar gott framöver.

Lördagens tävlingar avslutades med Alvin Broman och Oscar Leo i klass herrar -81kg.
– Alvin som tidigare i år blev Nordisk Ungdomsmästare tog bronsmedaljen efter ett rejält personligt rekord på 215 kg totalt. Oscar kom på 8:e plats med 135 kg totalt.

Under söndagen representerades LAK av Anna Helgesson i klass damer -81kg och Louice Bådholm i damer +87kg.
– Anna vann guld med 118 kg totalt och Louice vann silver efter ett personligt rekord på 105 kg totalt. Tävlingarna avslutades på topp med ett svenskt rekord i stöt av Anton Mårtensson från Malmö LK som stötte 176 kg, meddelar  Fredrik Hertzberg och passar samtidigt å´föreningens vägnar på att tacka deltagare, publik, domare, funktionärer och personalen på Puls Arena för ett gott samarbete.
–  Extra roligt var att flera av klubbens yngre lyftare arbetade i sekretariatet och som klovare (byta vikter på tävlingsstången) vilket lovar gott inför kommande arrangemang.

Sara Helgesson, överst på prispallen tog guldmedaljen i klass-59 vid Götalandsmästerskapen och kvalar därmed in till till senior-SM. Foto: Marie Brodin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser