Detonationer fortsätter att gäcka polisen

Än en gång har Landskronabor vaknat av en kraftig detonation. Denna gång small det i centrala Landskrona i närheten av Slottsparken strax innan klockan 3 natten mot torsdagen. Polisen var snabbt på plats men har inte funnit några spår, varken efter detonationer eller misstänkta gärningsmän.

Landskrona Direkt har tidigare skrivit om att någon eller några smällt så kallade bangers genom att tejpa fast dessa på fönsterrutor. Dessa explosioner verkar dock ha avtagit.
– Peppar peppar så hade vi den senaste incidenten på Symfonivägen den 11 september. Sedan dess har vi bara hört talas om så kallade okynnessprängningar, alltså sådana som inte förstört egendom, säger Håkan Ask, polisinspektör i Landskrona.

Han kan inte svara på om man har några misstänkta för de tidigare sprängningarna.
– Vi hade span på några tänkbara gärningsmän men det har inte gett något alls, Därefter har ärendet flyttats över till avdelningen för grova brott i Helsingborg och de är av naturliga skäl fåordiga. Vi har dock inte fått några signaler på att det skulle finnas några misstänkta i dagsläget, avslutar Håkan Ask.

Till arkivet