Konståkning på frammarsch

GF Idrott Konståknings skridskoskola är populär. Foto: Privat
GF Idrott Konståknings skridskoskola är populär.
Foto: Privat

GF idrott Konståkning har rivstartat säsongen med sin skridskoskola. Och visst blev det en succé. Nästan 200 barn ville prova på att åka skridsko.

– Vi har precis startat vår skridskoskola och kan konstatera att många Landskronabarn vill åka skridsko. Under de två första veckorna hade vi nästan 200 barn mellan åldrarna 3-10 som ville prova denna härliga sport, säger Peter Bengtsson, för GF idrott Konståkning och berättar vidare om debuter i tävlingssammanhang.
– Under den gångna helgen har vi haft tio åkare som varit på sin första tävling. Den gick av stapeln i Karlskrona. En härlig och spännande upplevelse för barnen där tävlingen avdramatiserades genom att domarna inte gav poäng utan endast konstruktiv kritik. Ett mycket bra sätt för åkarnas utveckling, men framförallt få barnen ännu mer taggade, berättar Peter Bengtsson.

Föreningen kommer även att själva arrangera tävlingar.
– Vi kan stolt även informera att GF idrott Konståkning har blivit utvalda av Svenska Konståkningsförbundet att arrangera Öresundshoppet den 3 och 4 november. Här kommer några av Sveriges bästa ungdomar, juniorer och seniorer deltaga. Ett stort arrangemang med närmare 100 åkare. Vi känner oss högst privilegierade över att få vara arrangör för en av Sveriges största konståkningstävlingar.

En årlig tradition är julshowen.
– I år ger den rum i vecka 50 och då kommer ishallen att fyllas. I år kommer det att bli Nötknäpparen. Vi kommer att ha fyra föreställningar, och hoppas att ishallen är fylld av förväntansfull publik, precis som vanligt, avslutar Peter Bengtsson.

Till arkivet