Toppenhelg i Köpenhamn för Alvin Broman

Alvin Broman kan nu titulera sig nordisk ungdomsmästare i tyngdlyftning.
Alvin Broman kan nu titulera sig nordisk ungdomsmästare i tyngdlyftning.

Det var hög stämning i Idrottshuset i Köpenhamn när nordisk ungdomsmästare i tyngdlyftning avgjordes. Landskrona Atletklubbs Alvin Broman hade en egen hejarklack som rest in och som såg till att heja fram honom till den ädlaste medaljen.

Alvin Broman öppnade med ett lätt ryck på 90 kg. Därefter valde coachen 93 kg. Domarna godkände rycket, men juryn såg att han gjort ett fel och underkände. Svenskarna valde då att gå på 94 kg för att ha vinstchans.
– Tyvärr lyckades inte Alvin hålla balansen och vikten föll ner, berättar Patrik Helgesson som på plats följde klubbens talangfulle lyftare.

Efter ryckmomentet låg Alvin Broman trea  efter en islänning på 95 kg och en norrman som klarat 91 kg.
–  Stötarna inledde både Alvin och islänningen på 110 kg och klarade. Norrmannen stannade på 108 kg och därmed var Alvin minst tvåa, redogör Patrik Helgesson om dramat som utspelade sig
–  Båda går därefter på 115 kg och båda missar. Alvin höjer ett kilo till 116 kg. Islänningen provar 115 kg en gång till och missar igen. Nu gällde det; klarar Alvin 116 kg är guldet hans. Efter en bra vändning bestämmer sig han och tar sats. Stången landar på raka armar och Alvin är omutlig, den ligger kvar. Tre vita lampor och guldet går till Alvin och Sverige, meddelar en glädjestrålande Patrik Helgesson.

Till arkivet