Annons

Ventrafiken slår rekord och tryggar ekonomin

Rekordsommaren för Ventrafiken har vid några tillfällen inneburit att man inte kunnat få med alla obokade som önskat åka över till Ven. Foto: Måns Back Nilsson

Under juni och juli månad 2018 uppmättes 51 057 respektive 97 527 enkelresor med Rederi AB Ventrafiken.
– Det är otroliga siffror, säger Linus Olsson, VD Rederi AB Ventrafiken och berättar samtidigt att det är passagerarrekord för rederiet.
– Det tidigare julirekordet från 2013 låg på 90 027. Håller trenden i sig pekar prognosen på ett totalt resande för året på cirka 353 000 enkelresor. Det tidigare rekordåret 2009 låg på 331 905.

Annons
 

– Inte i vår vildaste fantasi trodde vi att vi skulle kunna slå passagerarrekordet från 2013. Då hade vi tre fartyg i trafik och en helt annan flexibilitet, för att vid behov sätta in extraavgångar och transportera fler passagerare. Att vi i år slår det rekordet med endast två fartyg är en bedrift, säger Linus Olsson och kan inte nog framhålla sina medarbetare.
– Jag vill berömma mina medarbetare för den fantastiska insats de har gjort under denna rekordsäsong. Jag anser själv att trafiken fungerat väldigt väl på alla plan trots det höga tryck vi haft. Att det fungerat så väl anser jag att det beror mycket på bland annat det gränsöverskridande samarbete vi har på Rederi AB Ventrafiken och på våra välskötta fartyg med mera.

Det exceptionellt vackra vädret är den största faktorn till rekordsommaren. Därtill har turismen generellt ökat i Landskrona och på Ven med hög beläggning på boendeanläggningar.
– Resmålet Ven har otroligt mycket att erbjuda. Vem kan motstå en härlig cykeltur på Ven i ljuvligt sommarväder och självklart ett besök på Tycho Brahemuseet och S:t Ibbs vackra kyrka ovanför Kyrkbacken. Vissa besökare har egen pick-nickkorg med sig, andra lockas av de många härliga matställen som Ven erbjuder, berättar Linus Olsson.

Som en del i Ventrafikens kvalitetsarbete har en passagerarenkät gjorts i augusti månad där sammantaget drygt 800 bofasta, sommargäster, pendlare och dagsbesökare deltagit. Merparten (92 procent) anser att rederiet har god service samt har förtroende för färjeleden. Som en del i rederiets kvalitetsarbete kommer rederiet att under hösten göra en mer ingående analys av enkätsvaren för att se inom vilka områden förbättringar kan göras.

Borta är nu turbulensen kring Ventrafiken som för bara en handfull år sedan ledde till VD-byte och styrelsekris på grund av skenande kostnader.
– Ekonomin i Rederi AB Ventrafiken är god och stabil, rekordsäsongen har genererat ökade intäkter i förhållande till budget, avslutar Linus Olsson.

Linus Olsson tillträde som VD för Ventrafiken i april. Hans resa har så här långt kantats av passagerarrekord.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser