Galenskaper på Pumphuset

Martin Terefe, Magne Furuholmen och Jonas Bjerre utgör tre fjärdedelar av kulturkollektivet Apparatjik. I deras produktioner möter popkulturen samtidskonsten. De ställer ut på Pumphuset med start imorgon, lördag.
Martin Terefe, Magne Furuholmen och Jonas Bjerre utgör tre fjärdedelar av kulturkollektivet Apparatjik. I deras produktioner möter popkulturen samtidskonsten. De ställer ut på Pumphuset med start imorgon, lördag. På väggen bakom trion häger verk at dom själva men med konstnären Foxitos ”märkning” på.

Pengar som är värda mer ju mindre man har. En mexikansk kvinna från 1800-talet med en genetisk sjukdom som gör henne hårig som en orangutang, en mattstump från en musikstudio i London som världsartister både kräkts på och tappat droger på, musiker som vill spela musik de inte gillar… listan kan göras lång. Förvirrat? Ja! Och det är meningen. Det är Apparatjik. Dom ställer ut på Pumphuset.

Apparatjik är ett internationellt musik- och kulturkollektiv som bildades 2008 av basisten Guy Berryman från Coldplay, gitarristen och keybordisten Magne Furuholmen från A-HA, sångaren och gitarristen Jonas Bjerre från Mew samt trummisen och producent Martin Terefe.
Någon musik blir det dock inte när Apparatjik ställer ut på Pumphuset, varken på invigningen eller senare.
– Nej, vi vill inte skrämma iväg folket, säger Magne Furuholmen vid en annorlunda presskonferens.
– Är det förvirrat? Jättebra!, säger han.

Konstutställningen presenterar mästargrafik både som monotypier och seriegrafik gemensamt framtagen av Apparatjik. Utställningen visar också grafiska blad i ett projektsamarbete med konstnären Foxito från USA
– Det är en ung förmåga som har framtiden för sig. Det är alltid kul att arbeta med artister som är på väg uppåt, säger Magne Furuholmen.

Alla dessa galenskaper och mycket mer finns till beskådan på Pumphuset med start på lördag. Invigningen äger rum klockan 13.00 och samtliga i Apparatjik, förutom Guy Berryman medverkar.

Till arkivet