Annons

Stopp på E6:an

En läsare skickar följande bild vid 17.40 -tiden och uppger att det varit helt stopp på motorvägen sedan klockan 16.10. Foto:Läsarbild.

Det är stopp på E6 mellan Trafikplats Lundåkra och Trafikplats Landskrona i norrgående riktning, rapporterar Trafikverket strax innan klockan 17.

Annons
 

Det är även begränsad framkomlighet och långa köer i riktning mot Malmö då enbart ett körfält är öppet förbi olycksplatsen. Trafikanter uppmanas att om möjligt välja en annan väg. Ingen prognos finns på när vägen åter kan öppnas för trafik. Orsaken är brand i en maskin.

Uppdaterad klockan 17.45
Vid 16-tiden larmades räddningstjänsten till en brand i en kranbil på E6:an i höjd med Saxån. Både norrgående och södergående körriktning stängdes av under släckningsarbetet. Ett körfält i södergående körriktning kunde så småningom öppnas. Kranbilen måste bärgas från platsen. Den har dessutom läckt olja och diesel som måste saneras. Milslånga köer har uppstått uppstod på platsen.

Uppdaterad fredag klockan 09.00
Saneringsarbetets omfattning blev betydligt mer krävande än vad som initialt beräknades. Inte förrän klockan 03 i natt kunde Trafikverket meddela att det åter var full framkomlighet på E6 mellan Trafikplats Lundåkra och Trafikplats Landskrona.

Brand i kranbil. Foto: André Tajti – AT-Foto.se

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser