SD pressar L från andra hållet

Så här kul kan man ha om man inte för politiska samtal. Lisa Flinth (L), Torkild Strandberg (L), Lilian Håkansson (MP och Elvir Mesanovic lunchade tillsammans på torsdagen efter att MP sagt att inga politiska samtal kommer att föras mellan partierna så länge inte L tagit ett tydligt avståndstagande gentemot SD i Landskrona.
Så här kul kan man ha det  om man inte för politiska samtal. Lisa Flinth (L), Torkild Strandberg (L), Lilian Håkansson (MP) och Elvir Mesanovic (MP) lunchade tillsammans på torsdagen efter att MP sagt att inga politiska samtal kommer att föras mellan partierna så länge inte L gjort ett tydligt avståndstagande gentemot SD i Landskrona.

Miljöpartiets något oväntade uttalande om att partiet inte kommer att ha vidare politiska samtal med Liberalerna förrän man fått tydligt besked och avståndstagande från Liberalerna gentemot Sverigedemokraterna har rört runt i grytorna på stadshuset. Rent av så pass att möten avhållits i ämnet och att MP och L lunchat tillsammans.

Strax efter lunch gick de tre kommunalråden i Treklövern ut med ett gemensamt pressmeddelande. I detta förklarar man hur man arbetar gentemot alla partier och att samarbetsklimatet i Treklövern är gott.
Om sedan Torkild Strandberg och Stefan Olsson träffas och pratar så vet jag inte vad de pratar om, säger Elvir Mesanovic (MP).
– Detta är samtal som jag absolut inte deltar i, understryker han och kräver fortfarande ett avståndstagande från L gentemot SD.
– Bollen är hos L, säger han.

Innebär detta att ni i dagsläget inte längre för politiska samtal med Liberalerna?
– Det stämmer. Nu får valresultatet vara avgörande.

Krasst skulle man kunna påstå att SD möjliggjort för MP att under flera mandatperioder sitta med i Landskronapolitikens hetluft.

SD:s kommunalråd Stefan Olsson irriteras över att partipiskor viner från ”region och centralt håll”.
Vi har Landskronas bästa för ögonen och är lokalpolitiker. Att blanda in andra i detta motsätter jag mig.

– Vi kräver att L tar avstånd från MP, så får vi se vilket parti som väger tyngst i kommunfullmäktige, säger Stefan Olsson och skrattar.

Läs mer: MP kräver avståndstagande av L mot SD

 

Eftermiddagens pressmeddelande från Treklövern

I dag på morgonen har Treklöverns kommunalråd i Landskrona träffats.
– Det finns ett samarbete i Landskronapolitiken. Det är Treklövern och består av Liberalerna, Moderaterna och Miljöpartiet.
– Treklövern utgör ett block i Landskronapolitiken, S och V bildar ett block och SD utgör ett tredje. Inget av dessa tre block är stort nog för att kunna skapa majoritet på egen hand.
– För att hantera denna situation har vi under de tolv år som gått valt att presentera vår politik och våra förslag för de partier som är intresserade. Vi lyssnar också på andras förslag om de vill presentera sådana för oss.
– Vi stödjer och röstar för förslag vi tycker är bra, och röstar emot de förslag vi tycker är dåliga. Som regel röstar vi gemensamt, men vid enstaka tillfällen har ett enskilt parti i Treklövern gått sin egen väg.
– Vi presenterar vår politik och är tacksamma när våra förslag vinner gehör och kan genomföras, för Landskronas utveckling och bästa.

Torkild Strandberg (L)
Torbjörn Brorsson (M)
Elvir Mesanovic (MP)

 

Till arkivet