MP kräver avståndstagande av L mot SD

Enligt MP Skåne samtalar partiets kommunalråd i Landskrona Elvir Mesanovic för tillfället inte med Liberalerna.
Enligt MP Skåne samtalar partiets kommunalråd i Landskrona,Elvir Mesanovic,  för tillfället inte med Liberalerna.
Uppdaterad kl. 14.50

Frågan är om det under de senaste dagarna uppstått en spricka i Treklöversamarbetet.
Sent på onsdagskvällen gick Miljöpartiet de gröna i Skåne ut med ett pressmeddelande med rubriken  ”Miljöpartiet i Landskrona kräver att Liberalerna går till botten med SD-anklagelser” .

Såväl Aktuellt, Rapport som Landskrona Posten har de senaste dagarna publicerats uppgifter som rör det politiska läget i Landskrona och det faktum att staden styrs i minoritet av en Treklöver med stöd av SD.

”Det har de senaste dagarna publicerats uppgifter i media om att det ska ha förekommit samarbete mellan Liberalerna, som det största partiet i vårt minoritetsstyre i Landskrona, och Sverigedemokraterna. Sedan rapporteringen i media ägde rum har Miljöpartiet i Landskrona fått ytterligare uppgifter om att det ska ha skett okända kontakter mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna”, skriver MP Skåne i pressmeddelandet.

”Skulle detta stämma är det självklart helt oacceptabelt och inget Miljöpartiet i Landskrona står bakom på något sätt. Miljöpartiet i Landskrona har aldrig haft något samarbete med Sverigedemokraterna och har heller inte känt till att det ägt rum några sådana kontakter mellan andra partier i “treklövern” och Sverigedemokraterna.”

Landskrona Direkt har under morgontimmarna sökt partiets kommunalråd i Landskrona, Elvir Mesanovic, för en kommentar.  I måndagens Landskrona Posten uppgav tidningen att Elvir Mesanovic (MP) kallar SD för ”samarbetspartner”. Något som under torsdagen rättats.
– Detta är helt felaktigt,  säger Elvir Mesanovic under eftermiddagen och som blivit lovad en rättelse av tidningen.

Det är i Landskrona välkänt att kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) ofta samtalar och ses tillsammans med Stefan Olsson (SD).
– Detta kan väl inte komma som en nyhet för MP. Under mandatperioden har MP, L och M gjort sig beroende av SD för att styra Landskrona, kommenterar Jonas Esbjörnsson den nu uppseglande ”affären”.

Miljöpartiet är dock mycket tydliga i sitt ställningstagande och skriver avslutningsvis följande i pressmeddelandet:

”Miljöpartiet i Landskrona ser väldigt allvarligt på uppgifterna och kräver att Liberalerna i Landskrona nu går till botten med det här, så att vi och väljarna får en klar bild av vad som har hänt. Vi kommer inte att ha vidare politiska samtal med Liberalerna förrän vi har fått tydligt besked och avståndstagande från Liberalerna gentemot Sverigedemokraterna.”

Landskrona Direkt har även sökt MP:s presskommunikatörer i Skåne samt Torkild Strandberg för en kommentar.

Pressmeddelandet i sin helhet på Mynewsdesk.

Till arkivet