Alvin Broman klarade kvalgräns till UNM

Alvin Broman var i rekordstöt under JSM i Eskilstuna. Brodin.
Alvin Broman stöter 100 kilo. Arkivfoto: Marie Brodin.

Landskrona Atletklubb var och tävlade på junior-DM i Kristianstad i söndags. På plats hade Landskronaklubben hela elva lyftare med sig, varav Alvin Broman briljerade.

Bianca Wasberger gjorde sin första tävling och klarade 12 kg i ryck och 12 kg i stöt. Saga Hertzberg gjorde sin andra tävling och höjde sina personliga rekord till 14 kg i ryck och 15 kg i stöt. Albin Mustafic höjde sina rekord till 20 kg i ryck och 23 kg i stöt.

Av de lite mer rutinerade kan nämnas att Elisa Donnerhag tog tre bronsmedaljer i klass 48 kg och höjde sitt rekord i ryck till 20 kg och Cajsa Lindqvist tog tre silvermedaljer i samma klass och höjde sitt rekord i stöt till 32 kg.

Nils Andersson tog tre silvermedaljer i klass 56 kg och höjde sina rekord till 39 kg i ryck och med 13 kg till 51kg i stöt.

Rasmus Lindqvist tog också tre silvermedaljer i klass 85 kg och höjde sina rekord till 42 kg i ryck och 48 kg i stöt. Melker Håkansson tog tre guldmedaljer i klass 105 kg och höjde sitt personliga rekord till 58 kg i stöt.

Bäst av alla denna söndag var Alvin Broman som tog tre guldmedaljer och klarade alla sex lyft. Dessutom slog han både klubbrekord både för ungdomar och juniorer med 93 kg i ryck och 112 kg i stöt. 205 kg sammanlagt gjorde att Alvin Broman även klarade kvalgränsen för UNM i klass 77 kg.

Till arkivet