Kändis drabbad av bangersprängning

Det finns många varianter av så kallade bangers. De beställs oftast från utlandet via Internet.

En välkänd Landskronabo med familj fick i natt sitt fönster söndersprängt av en så kallad banger. Det är det tolfte anmälda attentatet sedan den 11 juni. Förödelsen var stor med glassplitter i ett par rum som följd. Någon misstänkt har polisen inte uppger man under tisdagseftermiddagen.

Larm inkom till polisen klockan 03.11 på tisdagsmorgonen om ännu en nattlig sprängning i Landskrona. Åter var det nordvästra Landskrona som drabbades. Denna gång var det två stora fönsterrutor som splittrades av den kraftiga smällen.
– Det var en traumatisk händelse och hela familjen är skärrad. Så har det säkerligen varit för alla som nu råkat illa ut. Jag tror dock att det är en ren tillfällighet att just vi drabbades, säger Landskronabon som vill vara anonym.

De som attackerats har det gemensamt att deras fönster, ofta stora, varit placerade på förstavåningen ut mot en gata. Främst är det köksfönster men i några fall även sovrumsfönster som sprängts. Troligtvis apteras bangern med tejp på fönsterrutan.

Lokalpolisområdeschef Christian Nordin vill dock ligga lågt i snacket om att dådet skulle vara riktat mot den aktuella personen.
– Det är klart att vi har tittat på om vi kunnat hitta något samband men just nu så pekar allt mot att det är en ren slump att det är NN som fått sin ruta sprängd, säger han till Landskrona Direkt.

– Gemensamt för många av sommarens sprängningar är att de inträffat mitt i natten i västra och nordvästra Landskrona samt att det varit ungefär samma placering på fönsterrutorna. Tidpunkten har gjort att det inte finns några vittnen samt att det varit snabbt och lätt att ta sig från platserna.

I söndags greps en person på Olympia i Helsingborg då BoIS mötte HIF. Anledningen till gripandet var att han sprängde en banger direkt efter att HIF gjort mål.

– Bland fotbollssupporters finns det en del som gillar bangers och pyroteknik. De beställer oftast sina pjäser från Italien eller Polen. Men vi har inte någon speciell individ som vi kan koppla till nattens händelse. Klart är dock att vi bedriver såväl inre som yttre spaning för att få bukt med problemet, avslutar polischefen.

Till arkivet