Annons

Ny sprängning av fönsterruta

Krister Olsson och hans familj vaknade av en kraftig smäll natten mot måndagen. Någon hade placerat en fyrverkeripjäs på deras köksfönster. Förödelsen var stor.
Foto: Privat

Natten till måndagen fick en familj på Pjäsgatan en ruta krossad av någon typ av fyrverkeripjäs. Det är den tionde detonationen i Landskrona sedan den 11 juni och i samtliga fall har förövaren tejpat fast fyrverkeripjäsen på en fönsterruta och tänt på.  Enligt polisen är det ren tur att ingen kommit till skada.

Annons
 

– Jag och min son vaknade av en jättesmäll. Det lät som att en bil kört rakt in i huset, säger Krister Olsson som bor på den aktuella adressen på Pjäsgatan.
– Vi rusade ner och kunde konstatera att vår köksruta var sprängd. Därefter sprang vi ut men hann inte se någon. Väl inne igen möttes våra blickar av ett kök fullt med pulveriserat glas. Och eftersom vi har laminerat treglasfönster så förutsätter jag att det inte var någon vanlig fyrverkeripjäs som användes.

Krister Olsson låter uppgiven.
– Det är första arbetsdagen efter semester och hustruns födelsedag. Dagen kunde ju börjat bättre.

Polisen försöker nu lägga pussel för att hitta samband mellan detonationerna. Förutom att tillvägagångssätten är de samma så har samtliga tio sprängningar ägt rum mitt i natten. Ett annat mönster är att sex av detonationerna har ägt rum i nordvästra Landskrona.
– Det stämmer. Den inatt ägde rum på Pjäsgatan på Västra Fäladen. Förutom en sprängning i centrum, en vid Kvarntorget samt en på Fröjdenborgsgatan så har det smällt i och kring Borstahusen, säger Håkan Ask, inspektör på polisen i Landskrona.

De första detonationerna ägde rum på Löpargatan den 11 juni. Därefter har det sprängts rutor med jämna mellanrum. Fröjdenborgsgatan (14/6), Fiskargränden (2/7), Kryddgränden (12/7), Vagnmansgatan (16/7), Koriandergatan (20/7), Löpargatan (23/7), Skepparvägen (26/7), Strandvägen (1/8) och natten till måndagen på Pjäsgatan.

Vid ett par tillfällen har polisen hittat tejpbitar som pjäserna har fästs med men det har inte gått att hitta något som pekar ut någon speciell gärningsperson.
– Nej, vi har faktiskt inget direkt att gå på. Eftersom det är så sent på natten så är det ingen som är vaken. Endast vid ett tillfälle var en boende vaken men hen hann inte se någon misstänkt, säger Håkan Ask.
– Det verkar inte som att det rör sig om de värsta bangersen. De är mycket kraftiga. Istället tror vi att det är kraftiga fyrverkeripjäser som används. Men det är trots detta mycket allvarligt. Jag vädjar till de som håller på med detta att sluta. Vid ett av tillfällena sprängdes rutan till ett rum där det i normala fall sover ett barn. Det är en ren tillfällighet att barnet sov i föräldrarnas säng den aktuella natten.

Polisen vädjar om att sprängningarna av fönsterrutor måste få ett slut innan någon skadas allvarligt.
Foto: Privat

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser